Dames riemen: het accessoire dat je look moderniseert

Fans van de minimalistische look vinden nog steeds basic lederen riemen in neutrale kleuren een erg mooi accessoire, maar voor wie een modernere look wil, is er geen gebrek aan opties: van de dunste met metalen kettingen tot de dikste, met franjes of uitbundige gespen. In dit artikel ga ik daarvoor kijken naar de verschillende soorten damesriemen die goed passen bij jou gewenst look. Lets go!

Welke riem moet ik dragen?

Tussen de vele inspiraties die we vinden, is het moeilijk te beslissen in welk model van mode riemen we moeten investeren en welke de beste optie is om in onze stijl te passen. Laten we eens kijken naar een aantal slimme tips om de juiste keuzes te maken die meer dan één seizoen in onze garderobe zullen meegaan.

Klassiek

De klassieke vrouw heeft een sobere, discrete, elegante en tijdloze stijl. En binnen deze kenmerken passen verschillende accessoires, want hoewel we een overheersende stijl hebben, hebben we andere secundaire stijlen die met verschillende nuances aanvullen, om onze persoonlijkheid beter tot uitdrukking te brengen en de look niet te eentonig te laten worden.

Wat de riemen betreft, zijn de basic lederen riemen met metalen gespen essentiële opties in de garderobe van zowel klassieke als moderne vrouwen. Het is mogelijk om de look gedurfder te maken met een leren riem met een verrassende gesp met minimalistisch design.

Basis

Heb je ooit de kracht van accessoires in basic looks ervaren? Wij weten dat wie deze stijl volgt, comfort altijd op de eerste plaats stelt, maar voor de dagen met veel inspiratie is het de moeite waard om in te zetten op de transformerende kracht van riemen!

Jeans en een gebreid t-shirt zien er geweldig uit met een goede zwarte, bruine, marineblauwe of beige leren riem. De prints zijn ook erg hip: als je niet de moed hebt om een outfit met dierenprint te dragen, zet dan in op de riem, die kan zijn in het conventionele leer, suède of zelfs met je favoriete patroon.

Sportief

Met een smaak die sterk lijkt op die van het basic en klassieke, loopt de sportieve vrouw altijd in comfortabele schoenen en kleding die praktisch zijn, met een subtiel en discreet vleugje sensualiteit: misschien om haar energieke en altijd actieve levensstijl te weerspiegelen.

Door sobere en neutrale kleuren te mengen met fluorescerende en verre van basic kleuren, kunnen riemen in militaire stijl een trefzekere keuze zijn. Typische Off White modellen, met industriële logo’s en kunststof gespen vullen sportieve looks aan met lichtheid en moderniteit.

Romantisch

Wij associëren dunne riemen in delicate kleuren gewoonlijk met de romantische stijl, en het model doet het echt goed in looks met zeer vrouwelijke nuances.

Het dragen van riemen bij jurken zal ook resulteren in vrouwelijke looks en met een goed afgetekend silhouet. Je kunt een meer delicate en retro nuance volgen door modellen te combineren met ronde rokken en dunnere riemen.

Modern

De moderne vrouw is niet bang om te durven in looks, vormen en kleuren, in feite, hoe avant-gardistischer, hoe beter. Voor overdag kan een getailleerde blazer worden bijgewerkt met een mooie riem met twee gespen, die op warme dagen ook over een licht overhemd kan worden gedragen.

De riemen met stenen en franjes zijn ook moderne opties, het komt sterk dit seizoen, waardoor het gebruik van helderheid, beweging en een elegante productie, zelfs bij daglicht.

Met zo veel soorten riemen en zo veel gebruiksmogelijkheden is het altijd goed om een extra riem in je garderobe te hebben. Op deze webshop vind je gemakkelijk de perfecte riem voor jouw stijl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.