De populariteit van de e-bike explained

Elektrische fietsen zijn ontzettend populair. Een aantal jaren geleden zag je alleen ouderen met zo’n e-fiets, maar dat is tegenwoordig wel anders! De e-bike is geliefd door jong en oud, en dat is natuurlijk niet voor niets. Zo blijven ouderen dankzij zo’n fiets langer mobiel, en ook voor tieners die behoorlijk wat kilometers moeten overbruggen van en naar school biedt de e-bike uitkomst. Dankzij de elektrische trapondersteuning kost fietsen jou minder energie. Hierdoor fiets je niet alleen grotere afstanden moeiteloos, maar zijn ook tegenwind en hoge bruggen geen spelbrekers meer. Je fietst iedereen ongeacht het weer fluitend voorbij.

Klinkt best fijn toch? Veel mensen zijn echter nog niet om. Natuurlijk is fietsen op zo’n e-bike heerlijk, maar hoe gezond is het eigenlijk? En waarom zou je er überhaupt aan moeten beginnen? In deze blog geef ik antwoord op deze prangende vragen! 

Elektrisch fietsen is hartstikke gezond

Oké, het eerste waar ik op in ga is het mysterie rondom elektrisch fietsen, want is het nou gezond of niet? Deze discussie bestaat al enige tijd en is natuurlijk niet zo gek. Op een e-bike hoef je het zware werk eigenlijk niet te doen. Het wekt dus de schijn dat elektrisch fietsen lang niet zo gezond is als fietsen op een normale fiets. Toch is niets minder waar. E-bike bezitters gebruiken veel vaker de fiets, waardoor de auto blijft staan. Ze fietsen dus veel vaker en daarbij ook méér kilometers per fietstocht. Dit bij elkaar opgeteld maakt elektrisch fietsen net zo gezond, al dan niet gezonder! 

Milieuvriendelijke vervanger van de auto

Ik noemde het net ook al, maar e-bike bezitters laten veel vaker de auto staan. Die ritjes naar de sportschool, de supermarkt of het werk zijn prima te doen met een elektrische fiets. De drempel om te fietsen is veel lager dankzij de trapondersteuning. Je hoeft dus niet bang te zijn om met een rood gezicht en bezweet aan te komen op je plaats van bestemming. Al die keren dat je ervoor kiest de e-bike te gebruiken in plaats van de auto of het OV, bespaar je flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor het milieu. Ze noemen de e-bike niet voor niets hét vervoersmiddel van de toekomst. Best een goede reden om elektrisch te gaan fietsen toch?

Maak de blits op het fietspad

Ook niet onbelangrijk: je maakt absoluut de blits op ieder fietspad met jouw gloednieuwe e-bike! De gebruikersgroep is natuurlijk veel diverser geworden en dat zie je terug in het aanbod. De tijd van logge, zware e-bikes met suffe fietstassen is voorbij. Tegenwoordig kies je voor een hippe elektrische transportfiets met rekje en zo’n mand of voor een sportief model. Je kan het natuurlijk ook houden bij een klassieker: de elektrische stadsfiets, maar als je vooral op zoek bent naar snelheid is de speed pedelec het helemaal voor je. Kortom de keuze is reuze! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.