Dit is waarom kamperen goed voor je is

De voordelen van kamperen kun je wel raden. Je bent lekker buiten, je kunt makkelijk van plek naar plek reizen, je doet dingen die je thuis niet doet en je ontmoet snel nieuwe mensen. Het is een misverstand om te denken je alleen door met een rugzak door ruige gebieden te trekken het echte kampeergevoel beleeft. Ook als je een vouwwagen of caravan achter je auto hangt kun je heerlijk genieten van vrijheid en flexibiliteit. En als je helemaal geen zin hebt om een vouwwagen uit te vouwen of een tent op te zetten zijn er talloze campings waar het allemaal al voor je klaar staat. Inclusief boxspring en keukentje. Als glamping je iets te ver gaat, maar je toch een beetje luxe wilt zijn er zijn er gelukkig meer dan genoeg campings waar je een bepaalde mate van luxe niet hoeft te missen. Natuurlijk kun je ook bijvoorbeeld een camper huren of kopen. Zo heb je echt je eigen huis op wielen!

Het is natuurlijk ook niet zo dat je alleen in de zomervakantie op de camping kunt staan. Als je er een weekendje tussenuit wil hoef je alleen maar te Googelen op kamperen bij Vacanceselect voor een uitgebreide selectie aan campings. Hoe komt het toch dat je als herboren thuis komt na een kampeertrip? Misschien heeft het te maken met het feit dat je écht iets anders doet. Een hotel of appartement voelt toch meer als een ander tijdelijk huis. Een tent, vouwwagen of caravan is veel avontuurlijker. Hieronder vertellen we je waarom kamperen zo goed is voor je lichaam en geest. Gezonde buitenlucht

We hebben het afgelopen jaar al dan niet verplicht veel binnen gezeten. Hoogste tijd om je longen te vullen met frisse buitenlucht en de zon op je huid te voelen. Je bleke toet krijgt weer een gezond kleurtje en je tankt vitamine D. Je merkt echt dat je bent opgeladen na een paar dagen kamperen. Maak maar een selfie voor je weggaat en een als je terug bent. Wat een verschil!

Even geen www

Het is wennen en het vergt een beetje discipline, maar zet je schermen uit… Of nog beter, laat ze thuis! Geen tablet, laptop, televisie of mobieltje is een verademing. Ga lekker wandelen, barbecueën en borrelen met de buren, bordspelletjes spelen, fikkie stoken of gewoon sterren tellen. Door niet online te zijn dwing je jezelf om echt te genieten van het moment en te ontspannen. Ook voor kinderen is het heel goed om niet constant naar een schermpje te turen. Zwemmen, verstoppertje spelen, in een boom klimmen, lezen. Jezelf vermaken!

Slapen onder de sterren

Als je de hele dag buiten in de weer bent geweest vloeit de stress uit je lichaam én uit je hoofd. Dat heeft tot gevolg dat je cortisolniveau in je lichaam daalt en je ’s avonds moe en voldaan bent. Je valt sneller in slaap en je lichaam went ook weer aan een natuurlijke dag en nachtritme. Je staat uitgerust samen met de zon op voor weer een enerverende dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.