De voordelen van online boekhouden

Boekhouden is het bijhouden van je financiële administratie. Ondernemers maken en verwerken bij het boekhouden veelal facturen. Ook het doen van de belastingaangifte is hier een onderdeel van. Door je boekhouding netjes op orde te houden middels een online boekhoudprogramma verloopt je administratie soepel en snel. Dit artikel geeft aan wat de voordelen van online boekhouden zijn.

Het creëren van een duidelijk overzicht

Wat zijn je maandelijkse uitgaven? Wat komt er op maandelijkse basis binnen? Door gebruik te maken van een online boekhoudprogramma houd je je financiele administratie op orde. Online boekhoudprogramma’s maken gebruik van overzichtelijke rapportages zodat je altijd een helder en duidelijk beeld hebt van je financiën.

Bespaar zeeën van tijd

Bonnetjes scannen vervelend? Niet met een online boekhoudprogramma want het wordt vele malen sneller en gemakkelijker. Je scant de bonnetjes eenvoudig in met je mobiele telefoon. Na het inscannen worden ze verwerkt en het programma checkt op dubbele facturen. Dit zorgt ervoor voor dat het zo gepiept is om aan het einde van het jaar een jaarrekening te realiseren.

Je kan eenvoudig samenwerken met je boekhouder

Je kan tegelijkertijd met je boekhouder inloggen op een online boekhoudprogramma. Vervolgens kun je je vragen stellen en kan dit ter plekke worden opgelost. Door samen te kijken naar het online boekhoudprogramma ontstaat helderheid en duidelijkheid.

Koppel je bankrekening aan het boekhoudprogramma

Wist je dat je je bankrekening kan koppelen aan je online boekhoudprogramma? Je bankafschriften worden ingelezen en je hoeft op deze manier niets over te typen, dit verkleint de kans op fouten aanzienlijk. Het bespaart tijd en daarnaast kan je een koppeling realiseren met klanten, de kamer van koophandel en eventuele leveranciers.

Boekhouden op iedere plek

Zit je in het openbaar vervoer? Of in een lunchroom en heb je tijd over? Voer wat bonnetjes in. Als er internet aanwezig is kan dit makkelijk gedaan worden op elke plek.
Je gegevens kan je makkelijk meenemen naar een meeting, vergadering of naar de bank.
Het is makkelijk, snel en voordelig werken.

Je houdt ruimte over

De vele mappen die in de kast stonden, zijn verleden tijd bij het online boekhouden. Alle gegevens zijn voortaan online beschikbaar. Daarnaast worden de gegevens lang bewaard en is het eenvoudig om de wettelijke termijn van 7 jaar bewaren vol te houden.

Ook het printen of het bewaren van bonnetjes is niet meer nodig. Daarnaast hoef je geen uren te zoeken in bergen met papier naar een specifiek bonnetje.

Veilige toegang tot je geupdate gegevens

Problemen met computers komen regelmatig voor. Gelukkig vormt dit geen enkel probleem voor een online boekhoudprogramma. Alle gegevens staan immers online en je hebt altijd toegang tot deze back-up. Daarnaast bieden de programma’s de mogelijkheid tot het automatisch updaten en ben je verzekerd dat al je gegevens veilig zijn. Je gegevens zijn daarnaast volledig versleuteld en worden op servers opgeslagen.

De veiligheid en de betrouwbaarheid staan voorop bij de aanbieders van boekhoudsoftware. Door deze veiligheidsmaatregelen is je boekhouding zelfs veiliger als je een online boekhoudprogramma gebruikt. Je gegevens zijn op deze wijze immers een stuk beter beveiligd dan op je eigen PC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.