Schermverplaatsing: telefoon uit, relax-tv aan

Bezuinigen kunnen wij Nederlanders als geen ander. Als we een huis kopen, gaan we direct op zoek naar aanbieders van goedkope energie, bij de aanschaf van een auto vragen we naar het brandstofverbruik en het rondsnuffelen bij kringloopwinkels op zoek naar buitenkansjes is ook een populaire hobby. Nou is goedkope energie uit het stopcontact altijd mooi meegenomen, maar hoe zit het met je eigen energie in deze stressvolle tijden?

Leeg geslurpt door prikkels

Het internet staat bol van de tips hoe je beter kunt omspringen met je geestelijke energie. Bijvoorbeeld in dit artikel. Het ligt er ook aan of je lichamelijk werk doet of de hele dag op een kantoor zit. Hoe dan ook zien we nooit een reclamespot voor goedkope energie als het om de menselijke geest gaat, die de hele dag wordt leeg geslurpt door prikkels van uiteenlopende soorten. Werk, e-mail, social media, WhatsApp, noem het allemaal maar op. Soms is het gewoon te veel. 

Geen actualiteiten, maar heerlijk oubollige relax-tv

Je raadt het al, daar komt ie weer: die telefoon kan ‘s avonds best uit. Als je de hele dag in de weer geweest bent, ben je geestelijk bekaf en is het zaak niet al te veel prikkels meer tot je te nemen. Installeer je op de bank, zoek simpel maar onderhoudend vermaak op de tv op en je rust een stuk beter uit. Sla de actualiteiten lekker over! Deze hebben als valkuil dat je er niet (direct) wat mee kunt doen, maar ze houden je in je slaap nogal bezig soms. Denk eerder aan sitcoms zoals Friends, een romantische comedy, klus- of hobbyprogramma’s.

Mensen kijken in realitysoaps

Wat is er het leukste als we op een terras zitten: mensen kijken. Dat kan dus ook op je tv. Het geklungel in Chateau Meiland is als een sauna voor je brein, met een zachte massage toe. Er gebeurt niet bijster veel, en laat dat nou precies zijn wat je nodig hebt om bij te komen. Een andere tip is Ik Geloof In Mij, waarin diverse volkszangers worden gevolgd. Je ziet hoe ze hun liedjes schrijven (al dan niet met rijmwoordenboek), optreden voor weinig mensen of kibbelen met hun geliefden. Het zijn tragikomische taferelen, ware Jiskefet-sketches als je niet beter zou weten. Dit soort programma’s, of andere ultieme relax-tv zoals Kopen Zonder Kijken, Bed & Breakfast, Help! Mijn man is Klusser, Ik Vertrek of Grenzeloos Verliefd, het biedt de juiste dosis vermaak om lekker op te slapen. En al die meldingen op je smartphone? Daar kijk je morgen wel weer naar.

Liefs,
Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.