Deze verzekeringen zijn onmisbaar wanneer je een koopwoning hebt

Het hebben van een eigen huis is voor velen een droom die uitkomt. Eindelijk een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en waar je je helemaal thuis voelt. Het inrichten van je eigen huis is dan ook een belangrijk proces. Het is de plek waar je je veilig en geborgen voelt en waar je je eigen stijl helemaal tot uiting kunt laten komen. Maar wat als er iets gebeurt, zoals brandschade, waterschade of diefstal? Dit zorgt niet alleen voor materiële schade , maar ook emotionele schade. Om ervoor te zorgen dat de materiële schade kan worden vergoed, zijn er een aantal verzekeringen van essentieel belang. Welke dit zijn, vertellen we je in dit artikel.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Ieder jaar gebeuren er helaas nog veel ongelukken en incidenten in en rondom huis. Of het nu gaat om een keukenbrand, een lekkage of een inbraak, de gevolgen kunnen enorm zijn. Naast de materiële schade kan het ook veel stress en verdriet veroorzaken. Gelukkig kun je je hier tegen verzekeren. Zo kun je kiezen voor een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Omdat er nog weleens verwarring ontstaat tussen deze beide verzekeringen, is het goed deze beide verder uit te lichten. Ook is het goed te weten dat periodiek online je woonverzekering vergelijken, vooral bij een flinke verbouwing een verstandige keuze is. Een inboedelverzekering dekt vaak maar de schade tot een bepaald bedrag. Wanneer je dan net een volledige nieuwe inboedel hebt aangeschaft, terwijl de dekking nog stamt uit de tijd dat je op een flat ergens 3 hoog woonde, kan dit voor flink wat problemen zorgen.

De opstalverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering die schade aan de woning zelf dekt, zoals schade aan het dak, de muren en de fundering. Wanneer je een koophuis hebt dat gefinancierd is met een hypotheek, dan is een opstalverzekering verplicht gesteld door de geldverstrekker. Dit komt doordat de hypotheekverstrekker wil dat de woning goed is verzekerd tegen eventuele schade, zodat zij hun investering veilig kunnen stellen. Bij het afsluiten van een hypotheek zal de geldverstrekker daarom ook vragen om een bewijs van de opstalverzekering. Het is belangrijk om te zorgen dat je deze verzekering hebt afgesloten, zodat je bij schade aan je woning niet voor onverwachte kosten komt te staan. Ook wanneer je geen financiële hulp hebt gehad, is het natuurlijk nog raadzaam deze verzekering af te sluiten.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering die schade aan de spullen in je huis dekt, zoals meubels, elektronica en kleding. Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is om af te sluiten, is het wel verstandig om deze te hebben. Bij schade of diefstal van je bezittingen kan de financiële impact namelijk groot zijn. Het is daarbij belangrijk om de dekking van je inboedelverzekering jaarlijks te bekijken. De dekking is namelijk meestal tot een bepaald bedrag en als je nieuwe spullen hebt gekocht kan het nodig zijn om deze dekking te verhogen. Zo voorkom je onderverzekering en ben je er zeker van dat je spullen goed verzekerd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.