Jaarlijks besparen op je autoverzekering? Lees dan deze tips

In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering voor je auto af te sluiten. Dit houdt in dat als je schade veroorzaakt aan iemands eigendom of letsel veroorzaakt bij een ander, jouw verzekering de kosten zal dekken. Dit is een belangrijke vereiste, omdat het ervoor zorgt dat alle bestuurders verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele schade die ze op de weg veroorzaken. Is dit niet het geval, dan kan het een enorm juridisch getouwtrek worden om geld te kunnen verhalen op de andere partij. Kortom, belangrijk dus om serieus te kijken naar je verzekering en wellicht kun je er ook nog op besparen ook. In dit artikel nemen we je daarom mee in de verschillende verzekeringen die je af kunt sluiten voor je auto en hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet te veel betaalt.

Bepaal welke verzekering bij jou past

Hoewel het hebben van autoverzekering verplicht is, betekent dit niet dat je een te hoge premie hoeft te betalen. Er zijn manieren om geld te besparen op je autoverzekering door kritisch te kijken naar je huidige polis en ervoor te zorgen dat deze nog steeds past bij de leeftijd en waarde van je auto. Daarnaast is het aan te raden om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken om de beste deal voor jou te vinden. Tegenwoordig kan dit eenvoudig online en geeft het je een goed beeld van de verschillende opties. Zo kun je je autoverzekering berekenen bij Pricewise om zo direct een overzicht te krijgen van aanbieders die voldoen aan jouw wensen, zodat je direct een keuze kunt maken voor een verzekeraar die bij je past.

Kijk niet alleen naar de premie

Bij het vergelijken van verzekeraars is het belangrijk om niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de aanvullende voorwaarden. Sommige verzekeraars hebben bijvoorbeeld een hoger eigen risico, waardoor je bij een eventuele claim meer uit eigen zak moet betalen. Het is belangrijk om de kosten en voordelen van verschillende polissen tegen elkaar af te zetten om ervoor te zorgen dat je niet alleen een goede premie betaald, maar ook dat de aanvullende voorwaarden kloppen.

Verhoog je eigen risico

Bij een WA-verzekering voor je auto heb je vaak een verplicht eigen risico. Net als bij je zorgverzekering, heb je de mogelijkheid om deze te verhogen. Door dit te doen, krijg je doorgaans korting op de te betalen premie. Wel is het dan raadzaam om er zeker van te zijn dat je een eventuele schade zelf kunt herstellen en deze niet hoeft te claimen bij je verzekeraar. Wanneer je dit namelijk wel doet, zal je een aanzienlijk hoger eigen risico moeten betalen, waarmee vaak het behaalde premie voordeel teniet wordt gedaan. Vooral bij een wat oudere auto, kan het zelf (laten) herstellen van de schade vaak voordeliger zijn, dan wanneer dit door de verzekeraar aangewezen garage wordt uitgevoerd. Dus wil jij besparen op je maandelijks te betalen autopremie? Dan zijn deze tips zeker de moeite waard om serieus mee aan de slag te gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.