Deze vitamines zijn essentieel voor een gezonde start in 2021!

Soms vraag je je af of je extra vitamines moet nemen. Dan is dit belangrijk om te weten: Het maakt niet uit hoe gezond je eet, het kan voor je lichaam moeilijk zijn om alle voedingsstoffen die het nodig heeft uit voedsel te halen. Je hebt altijd wel dagen waarop je minder gezond eet. En dan loop je toch de kans dat je lichaam wat mist.

Normaliter probeer ik al mijn nodige voeding uit mijn eten te halen. Ik wil niet dat ik mijn vitamines binnenkrijg door alleen maar pillen te slikken. Maar zelfs complete voeding kan je soms niet de voedingsstoffen geven die je nodig hebt. En met name dat is waarom vitaminen en voedingssupplementen belangrijk zijn. Om te beginnen kunnen vitamines je helpen om een goede basis te leggen voor je gezondheid. Maar wat heb je eigenlijk nodig?

Vitamine D

Vitamine D helpt je lichaam om calcium op te nemen. Dat is belangrijk is voor de gezondheid van je botten. Als we niet genoeg vitamine D binnenkrijgen, kan dat leiden tot een toename in je kans om ziek te worden, bot- en rugpijn en haaruitval. Je dagelijkse vitamine D kun je al binnen krijgen door 15 minuten in het zonlicht te staan. Maar de realiteit is dat veel mensen dat niet doen. Deze vitamine is wat moeilijker te krijgen uit je voedsel. Voedsel met vitamine D is vette vis, eidooiers en voedingsmiddelen met toevoegingen zoals melk, granen en sappen.

Magnesium

Magnesium citraat is essentieel voor je. Dat betekent dat we magnesium het uit voedsel of supplementen moeten halen. Magnesium is het meest bekend als belangrijk voor de gezondheid van je botten en je energieproductie. Maar magnesium kan meer voordelen hebben dan dat. Het kan je zenuwstelsel kalmeren en zelfs stress verminderen. Ze zeggen ook dat het slaapstoornissen kan verlichten en dat het helpt bij het reguleren van de spier- en zenuwfunctie. Als je meer pompoen, artisjok, spinazie, bonen, bruine rijst of noten gaat eten krijg je misschien al genoeg binnen.

Calcium

Veel mensen krijgen niet genoeg calcium binnen uit hun dagelijkse voeding. Dit betekent dat deze mensen niet die mineralen binnenkrijgen die ze nodig hebben voor sterkere tanden en botten. Vrouwen beginnen vaak eerder botdichtheid te verliezen en het krijgen van voldoende calcium van jongs af aan en is de beste verdediging tegen dit verlies. Voedingsmiddelen met calcium zijn melk, kaas en yoghurt, zilte vis, boerenkool, bonen en linzen. Als je dieet rijk is aan deze voedingsmiddelen, krijg je waarschijnlijk al genoeg calcium binnen.

Oregano olie

Tenslotte wil ik je nog wijzen op oregano olie. In Zuid Europese landen weten ze het al eeuwenlang dat kruiden heilzaam kunnen zijn. Hier zijn een aantal voordelen en toepassingen van oregano olie. Hiervan wordt gezegd dat het een natuurlijk antibioticum is en dat het je kan helpen om je cholesterolgehalte te verlagen. En dat het je kan helpen bij de behandeling van schimmelinfecties.

CoQ10

Van CoQ10 wordt gezegd dat het hartaandoeningen kan helpen voorkomen. Het zou ook helpen bij de opbouw van opslag van te veel vocht in je lijf. Het wordt ook aanbevolen tegen migraine en bij Parkinson.

Zo, hopelijk heb je hier wat aan gehad en kan je nu gezond starten in 2021.

Liefs,

Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.