Dit moet je weten over microdosing

Microdosing is een alternatieve manier om je gezondheid en welzijn te verbeteren. Misschien ben je er nieuwsgierig naar, denk je erover om ermee te beginnen, of wil je gewoon weten wat microdosing voor jou kan doen. In dit artikel bespreken we wat het precies is, waarom je ervoor zou moeten kiezen en wat de voordelen ervan zijn. Benieuwd of het wat voor jou is? Lees dan verder!

Wat is microdosing?

Bij microdosing neem je gedurende een bepaalde periode kleine hoeveelheden van een plantmedicijn in. Je moet jezelf wel verplichten tot een specifieke periode, bijvoorbeeld 1 tot 3 maanden. Tijdens deze periode kun je geleidelijke genezing ervaren en misschien zelfs persoonlijke veranderingen opmerken.

Waarom microdosing?

Mensen beginnen vaak met microdosing om verschillende redenen. Sommigen willen depressie aanpakken, innerlijke rust vinden, hun zelfvertrouwen vergroten, een diepere connectie met zichzelf creëren, trauma verwerken, omgaan met menopauzeklachten, creatieve projecten stimuleren of gewoon dichter bij zichzelf komen. Maar de meest voorkomende drijfveer om te beginnen met microdosing is het streven naar een diepere verbinding met zichzelf.

De effecten van microdosing

Microdosing heeft eigenlijk als doel om uit je overactieve gedachten te stappen en meer te voelen vanuit je hart. In die staat ben je gewoon jezelf en durf je spontaner te zijn omdat je minder piekert. Microdosing biedt een manier om de zorgen en problemen die vooral in je hoofd rondspoken te verminderen, en dat zorgt voor innerlijke rust. Een van de belangrijkste voordelen die mensen ervaren, is dat ze ondanks het microdoseren normaal kunnen functioneren in hun dagelijks leven. Je kunt blijven werken, autorijden, voor je kinderen zorgen, zonder het gevoel te hebben dat je in een soort psychedelische “trip” bent beland. Het draait allemaal om het vinden van de juiste dosering waarbij je positieve effecten voelt zonder dat het je normale functioneren belemmert.

Voordelen van microdosing

Microdosing kan allerlei mogelijke voordelen opleveren. Het kan je helpen om dichter bij jezelf te komen, innerlijke rust te ervaren, depressie aan te pakken, vermoeidheid te verminderen, je concentratie en productiviteit te verbeteren, een gevoel van balans te vinden, stress te verminderen, je welzijn te verbeteren, en zelfs je slaap te bevorderen. Het mooie is dat dit slechts het topje van de ijsberg is, omdat iedereen uniek is en verschillende behoeften heeft.

Is microdosing voor jou?

Als je jezelf herkent in een van de volgende situaties, zou microdosing iets kunnen zijn om te overwegen: als je vaak vastzit in je gedachten en de signalen van je hart negeert, als concentratie en focus een uitdaging zijn, als vermoeidheid een dagelijkse strijd is maar je de signalen van je lichaam negeert, als je creatieve projecten wilt oppakken of ondernemingsplannen hebt, als je wordt afgeleid van je levensdoelen, als je worstelt met innerlijke onrust, zorgen of zelfs depressie, als externe factoren je afleiden en je verbinding met je ware zelf verstoren, als je verlangt naar een leven dat meer in lijn is met je hart, als innerlijke rust moeilijk te vinden lijkt, als concentreren een uitdaging is of als je te maken hebt met ADD of ADHD, en als je graag wat hulp zou willen om dichter bij jezelf te komen. Lijkt dit wat voor jou? Laat je dan adviseren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.