Vier toffe ideeën voor jouw badkamer

In de badkamer maken we ons in de ochtend klaar voor de werkdag en in de avond klaar voor onze nachtrust. Maar een fijn ingerichte badkamer kan veel meer zijn dan een functionele ruimte. Het kan een ruimte zijn van zelfzorg en ontspanning. Ben jij niet helemaal tevreden met jouw badkamer? Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. Neus rond op internet of in woonwinkels en doe badkamer inspiratie op voor jouw herinrichting of verbouwing. Verder delen wij in dit artikel vier toffe ideeën om jouw badkamer naar een hoger plan te tillen.

Pak uit met je wasbak

De meeste mensen hebben in de badkamer een standaard wasbak met alleen een afvoer eronder en een stalen kraantje. Maar in sanitairwinkels zijn vaak de prachtigste wastafels te vinden. Een mooie wastafel kan echt het karakter van jouw badkamer veranderen. Sowieso is het vaak mooi om de afvoer van jouw kraan te verstoppen in een badkamerkastje (waar je direct eventueel ook wat handdoeken kwijt kan). Kijk daarnaast ook eens naar een andere vorm, kleur, of materiaal dan je gewend bent. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rechthoekige, natuurstenen wastafel met een koperen kraan? Je kunt er ook voor kiezen om de kraan uit de muur te laten komen in plaats van uit de wastafel zelf.

Led verlichting

Natuurlijk is een goed verlichte badkamer erg prettig. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen ervoor om de verlichting in hun badkamer te vervangen door LED-lampen van ledworld.nl, en dat is begrijpelijk. LED-verlichting voor de badkamer geeft niet alleen een moderne en ontspannen sfeer, maar is ook milieuvriendelijker en kostenefficiënter. Kies voor LED-badkamerlampen die waterdicht zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over kortsluiting.

Groen

Ook in jouw badkamer kan een plantje hier en daar een ontzettende boost geven. Planten ogen gezellig en zuiveren daarbij ook nog eens de lucht. Kies voor planten die prima kunnen in een vochtig klimaat. Tropische planten zoals de sansevieria of aloë vera worden vaak erg gelukkig in jouw badkamer. Bovendien ruiken ze ook nog eens heel erg lekker, wat bijdraagt aan dat ontspannende selfcare-momentje dat jij in jouw nieuwe badkamer wilt bereiken.

Ga voor klassiek

Een klassiek ingerichte badkamer kan heel stijlvol zijn. Bij een klassieke badkamer denken we aan wit (nep)marmeren vloeren of muren afgemaakt met gouden details. Wees ook niet bang om een beetje kitsch te gaan met art nouveau-achtige decoratieve items. Als zo’n klassieke look helemaal niet jouw ding is, leent de badkamer zich ook uitstekend voor de wat meer industriële look. In dat geval kun je gaan voor grijze tegelvloeren en strakke, gestroomlijnde kastjes en sanitaire meubelen. In de badkamer kun jij net zo goed als in de slaapkamer of woonkamer jouw persoonlijke stijl uitdragen. Wees creatief en laat je inspireren om van jouw badkamer een fijne, ontspannende plek te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.