Dit zijn de leukste woontrends van 2023 waar je rekening mee moet houden

Gaat je hart sneller kloppen van een interieur dat helemaal in balans is? Dan is de kans erg groot dat je graag met een specifieke woonstijl werkt en deze stijl terug laat komen in iedere ruimte in huis en in de tuin. Daarom doet het je goed om eens te kijken naar de woontrends 2023, zodat je je op deze manier goed kunt laten inspireren op wat komen gaat. We hebben de belangrijkste trends voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

1. De industriële en stoere stijl blijft nog steeds een van de grootste woontrends

In tal van woningen is de industriële en stoere stijl duidelijk terug te zien. Dat is ook helemaal niet zo gek, want deze woonstijl is perfect te integreren in ieder type woning. Daarom is de woontrend ook nog erg goed terug te zien in 2023. Echter zorgen veel designes ook voor een eigentijdse update. Denk hierbij aan stalen kozijnen in het wit of donkergroen voor een meer natuurlijke en minder harde look in de ruimte. Ideaal als je bijvoorbeeld ook graag een bohemien of een natuurlijke stijl terug laat komen bij jou in huis. 

2. Zorg voor rust in de ruimte en kies voor de inmiddels erg gewilde Japandi woontrend

Misschien heb je er al wel eens een keertje van gehoord. De Japandi woonstijl is vandaag de dag enorm gewild en is ook duidelijk terug te zien in woonwinkels tijdens de collecties in 2023. De collectie combineert een Japanse met Scandinavische woonstijl. Dit betekent een gebruik van neutrale kleuren, veel licht en natuurlijke materialen. Dit zorgt meteen voor een sereen totaalplaatje en een interieur waar je helemaal tot rust kunt komen. 

3. De hotel-chique look blijft voorlopig aanwezig in de woonwinkels

Je herkent een hotel-chique woonstijl aan het gebruik van kleuren zoals donkerrood, donkerblauw en donkergroen. Ook wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van luxe materialen, zoals staal, fluweel en hout. Het resultaat? Een enorm luxe uitstraling en een interieur dat tot in detail op elkaar af is gestemd. Ook dit is een van de meest gewilde woontrends die we in 2023 regelmatig terug zien komen.

Doe de nodige inspiratie op het gebied van woontrens online op

Je hebt op dit moment vast en zeker een goed beeld gekregen van de woontrends die we in 2023 veel terug zien komen. Spreekt een van de bovengenoemde woontrends je erg aan? Dan is het tijd om je daar wat verder in te gaan verdiepen. Doe de nodige inspiratie op het gebied van woontrens online op en ontdek hoe je deze stijlen erg goed terug kunt laten komen bij jou in het interieur. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om een bezoek te brengen aan een woonwinkel, zodat je meteen een goed beeld krijgt hoe de stoffen en materialen er in het echt uit komen te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.