Waarom is goede webhosting belangrijk?

Wanneer je als bedrijf succesvol wilt zijn, dan zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken, bijvoorbeeld het logo en de website. Dit zijn misschien wel de meest zichtbare onderdelen voor de presentatie van je website. Nou de buitenwereld, maar het zijn zeker niet de meest belangrijke. Je hebt namelijk ook onzichtbare elementen, zoals bijvoorbeeld webhosting die heel belangrijk zijn om deze website goed te Laten presteren. Het belang van een goede webhosting is groter dan je misschien denkt. Je site kan er nog zo mooi uitzien, maar niemand zit er natuurlijk op te wachten wanneer deze site er continu uit ligt of heel traag reageert. Dit kost tijd, geld en klanten. Vandaag nemen we met je door waarom een goede web hosting o zo belangrijk is.

Minder downtime

Met goede hosting heb je veel minder kans op downtime. Downtime betekent dat je website niet te bereiken is. Wanneer de website er continu uit ligt, dan zul je Klanten en dus ook inkomsten mislopen. Wanneer je aangesloten bent bij een goede webhost, dan investeert deze in onderhoud zodat je minder kans hebt op storing en dat de website er continu uitligt. Daarnaast worden er bij goede hosting regelmatig server updates doorgevoerd. Dit wordt dan gedaan op tijdstippen dat er niet heel veel activiteiten op de website is.

Snellere laadtijden

De ontwikkeling In het digitale tijdperk gaat ongekend snel. We zijn tegenwoordig gewend aan websites met snelle laadtijden. Niemand zit te wachten op een trage website en wanneer je website traag reageert, dan is de kans vrij aanwezig dat zij bezoekers zijn die je website direct verlaten en vaak ook niet meer terugkeren. Je hebt maar immers maar één kans op een goede eerste indruk. Wanneer dan niet waarmaakt, dan heeft dit gevolgen voor de conversie. Overigens is een slechte laadtijd ook een slecht signaal naar Google en dit kan gevolgen hebben voor je SEO zaken en daarmee de ranking In de zoekmachine. Het hebben van snelle laadtijden is dus belangrijk voor de ervaring van de gebruiker, maar het draagt ook bij aan de vindbaarheid en de SEO zaken binnen Google.

Meer ondersteuning

Een probleem dat veelal bij slechte en goedkope webhosting bekend is, is dat je niet snel geholpen wordt wanneer er een probleem optreedt. Wanneer de website niet goed werkt of zelfs offline gehaald wordt, dan kan dit op de de prestaties van de website een zeer slechte invloed hebben. Het is dus belangrijk dat je te maken hebt met de webhosting met goede service. Anders zou je nog wel eens voor onaangename verrassingen kunnen komen te staan.

Betere prestaties binnen de zoekmachines

We noemden net al even dat een website die sneller later heeft waarschijnlijk hoger zoals scoren In de organische ranking van de zoekmachine. Het is ook zo dat zoekmachines websites regelmatig bezoeken om deze te analyseren en wanneer deze soms niet bereikbaar is, dan kan dit voor de prestaties zien. Google vrij negatieve gevolgen hebben. Naast dat een website met veel downtime lager In de zoekmachine scoort, zal een website met een trage laadtijd dus ook een lagere positie in Google krijgen. Google hecht veel waarde aan relevantie en een website die traag is en veel downtime heeft, is volgens Google niet relevant. Dit komt omdat de website dan minder in staat is om de zoeker te dienen. Dit is immers waar ik het voor Google allemaal om draait. Wanneer je dan een lagere positie in Google hebt, dan betekent dat minder bezoekers en dat kan vervelende gevolgen hebben voor de omzet. Dit voorkom je door te investeren in goede webhosting. Je kunt beter meer betalen voor goede webhosting als de vervelende gevolgen ondervinden Van het willen besparen van een beetje budget.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.