Een onvergetelijke vakantie in eigen land!

Witte stranden, een staalblauwe zee, uitgestrekte bossen en heldere meren. De ingrediënten voor een buitenlandse vakantie zul je denken maar niets is minder waar. Je vindt het allemaal in je eigen land. Voor een onvergetelijke vakantie hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen of uren in de auto te zitten. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van ons eigen land, en ook de voordelen. Er is zelfs een woord voor ‘staycation’. Je bent dichtbij huis, maar helemaal weg en een vakantiepark in Nederland is nog goedkoper ook. Nederland is een ideaal land voor een korte of lange vakantie. Dus laat de hectiek van alledag achter je. Trek de voordeur dicht en ga genieten in ons eigen landje.

Lente tussen de bloesem

Niet alleen de natuur ontwaakt in de lente, ook de mens. Het blijft langer licht en bij de eerste warme stralen van de voorjaarszon verlangen we naar buiten. De ideale tijd om er in eigen land eens lekker tussenuit te gaan. Een typisch Nederlandse lentebeeld is bloesem en uitgestrekte bloemenvelden in de bollenstreek. De mooiste bloesem zie je in het rivierengebied tussen de Waal, de Nederrijn en de Lek.

Zomer aan het water

Met onze kilometers lange Noordzeekust is voor zowel de actieve reiziger als de rustzoeker de Nederlandse kuststrook een perfecte vakantiebestemming. De Duitsers weten dat al jaren. Zak lekker onderuit met een boek in een strandstoel of fiets op schelpenpaadjes door de duinen. Leer kitesurfen. Dat kan op diverse plaatsen langs de Nederlandse kust.

Hoewel veel mensen dit jaar tot laat wachten met het boeken vanwege omstandigheden als Corona en de schipholcrisis, is het misschien een goed idee om naar een last minute vakantiehuis Nederland te kijken. Zo kan je voor een mooie prijs toch lekker op vakantie, en zeg nou zelf: het weer in Nederland is ook niet slecht deze zomer toch?

Herfst op de Veluwe

Wie wil er nou niet wakker worden in een huisje met zicht op de verkleurende bomen? Op de Veluwe kan dat. Een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk laat je door de in prachtige herfsttinten getooide bossen fietsen en wandelen langs de bloeiende heide. Is het weer een dag wat minder? Geen probleem want het attractiepark de Apenheul, het Dolfinarium en de historische, maritieme steden Harderwijk en Elburg liggen vlakbij.

Winter in de Limburgse heuvels

Het romantische Limburg is bekend door de gezellige kerstmarkten, de Bourgondische keuken en een rijk scala aan bieren. Een bezoek aan de Kerstmarkt in de grotten van de Sint-Pietersberg is echt een belevenis. Daarnaast is Limburg rijk aan musea bijvoorbeeld het Bonnefanten, het museum voor beeldende kunst of bezoek de allerlaatste steenkolenmijn bij Valkenburg. Bij Landgraaf, in de Limburgse heuvels, ligt de grootste indoor skibaan van Europa. Daar kun je het hele jaar door snowboarden en skiën op skipistes met echte sneeuw.

Safaritent, tiny-house of luxe villa

Bungalows en campings zijn populaire verblijfsaccommodaties en aan knusse huisjes op fraai gelegen vakantieparken is in Nederland geen gebrek. Je hebt een eigen plek waar je ook op regenachtige dagen uit de voeten kunt. Ben je een avontuurlijk type? Dan kies je voor een safaritent, een Tiny-house, trekkers-of hut boomhut. Heb je graag luxe en comfort? Er zijn diverse luxe villa’s te boeken. Parkvakanties zijn dan ook helemaal in. Met een breed aanbod van gemeenschappelijke voorzieningen heb ook ‘geen kind’ aan de kinderen. Daarnaast worden er vaak tal van leuke activiteiten aangeboden. Op de vakantieparken zijn alle ingrediënten aanwezig voor een verzorgde en onvergetelijke vakantie in eigen land. Waar wacht je nog op?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.