Een perfecte partytent voor jouw tuinfeest

Disclaimer: In de huidige situatie is het natuurlijk niet de bedoeling om met te grote groepen in te kleine ruimtes samen te komen. Houd feestjes daarom voorlopig even liever op afstand of zorg dat je de 1.5 meter altijd kan behouden!

Het is alweer een tijdje zomer, wat betekent dat de avonden langer duren en het langer warm is. Dit is een goed teken dat feestjes in je tuin weer georganiseerd kunnen worden. Een avondje lang met vrienden lekker borrelen, bijpraten, drankjes nuttigen en genieten. Uiteraard kunnen dingen zoals goede muziek, drank en hapjes niet ontbreken. Maar om extra sfeer te geven aan je tuinfeest heb je ook een goede partytent nodig. Niet ééntje die binnen no time omvalt en na 1 keer gebruiken kapot is. Ik zal je in deze blog alles vertellen over de perfecte partytent voor jouw tuinfeest.

Partytenten zijn ideaal om op te zetten in je tuin als je een feestje wil geven en niet afhankelijk wil zijn van het weer. Wie weet is het eind van de middag nog lekker warm, maar is er onzekerheid over of er regen zal vallen in de avond. Een partytent houdt je uit deze onzekerheid. Er zijn verschillende soorten, waar later dieper op in zal worden gegaan, maar in ieder geval kan ik een partytent met oprolbare zijwanden alvast aanraden. De zijwanden zijn namelijk handig wanneer er regen gaat vallen in de avond en de warmte toch bewaard wil worden. En zo niet, dan kunnen de zijwanden ook opgerold worden wanneer er juist frisse lucht nodig is. Daarnaast kun je de partytent natuurlijk helemaal omtoveren tot een feestlocatie. Zet bijvoorbeeld een paar statafels neer waar jij en je vrienden drankjes en hapjes op kunnen zetten. Of denk aan feestelijke decoratie zoals lampjes, led-strips en andere slingers.

Een ander voordeel is dat wanneer je huis te klein is voor veel gasten voor je feestje, er een soort tweede ruimte kan worden gemaakt door middel van de tent. Dit terwijl je misschien je tuin helemaal niet ziet zitten om een feest in te geven. Een partytent hoeft ook niet alleen gebruikt te worden op dat eenmalige tuinfeestje van het jaar, want er zijn genoeg gelegenheden waarop je hem kan gebruiken. Denk aan een bruiloft of een ander excuus om mensen uit te nodigen en samen te zijn. Een partytent aanschaffen is dus een goede investering als je van plan bent hem vaker te gebruiken. Het huren kan namelijk al best prijzig zijn en wanneer je hem voor al die keren huurt zal je ook duurder uitkomen dan dat je hem meteen koopt.

Soorten en afmetingen

Zoals ik al eerder heb vermeld zijn er verschillende soorten partytenten met verschillende afmetingen. Compacte partytenten zijn vaak of 3×3 meter of 3×6 meter. Het kan zelfs oplopen tot 5×8 meter, waarbij deze meer geschikt is voor een groter tuinfeest zoals een buurtfeest. Ik gaf net al een voorbeeld van ééntje met oprolbare zijwanden, maar er zijn ook soorten die wat eenvoudiger zijn en een open zijkant hebben. Anderen hebben juist weer gesloten zijwanden. Er is dus genoeg variatie en keus!

Wanneer staat jouw volgende tuinfeestje met een partytent gepland? 😉

Liefs, Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.