Streetwear: de nieuwste trends van dit moment

Streetwear is iets wat velen hebben geïntegreerd in hun dagelijkse looks en wat eigenlijk meteen van de catwalk gekopieerd wordt naar de straten van Nederland. Een leuke streetwear look is daarom ook niet te missen in jouw kledingkast. Een goed voorbeeld zijn natuurlijk de grote sneakers (dad sneakers) die 2019 compleet veroverde. Maar wat zijn nu eigenlijk de trends in 2020?

(Nep)leer

Eén van de hotste modetrends van het moment is leer. Eigenlijk vind je in vrijwel alle grote modeketens (nep)leer en het is voornamelijk trendy om verschillende leren items met elkaar te combineren, waarbij het kleur op kleur kan zijn maar dat hoeft niet. Je kunt dus ook lekker met lichte nuances experimenteren. Experts zien tegenwoordig vaak dat deze look gecombineerd wordt met een lange trench coat en een andere aanvulling is de bermuda.

Oversized tailoring

Iets wat eigenlijk al een langere tijd in is, is oversized tailoring. Getailleerde kleermakerij, skinny jeans en slim-fit maken nu dus plaats voor een meer baggy uitstraling. Het moet echter niet in de war worden gehaald met te grote kleding, want er is wel degelijk een verschil tussen oversized kleding en te grote kleding. Het is dus zeker niet in om een maatje XXL te kopen om zo de trend te proberen te volgen! Oversized kleding zit het meer in het model en zal vaak ook op het kaartje staan, dus wees daar alert op.

Comfy

Om wat meer aan te sluiten op het vorige punt is er ook steeds meer ruimte voor comfy kleding; iets waar je je vrij en lekker in voelt. Denk aan de biker shorts die Kim Kardashian draagt of de trainingsbroek met een strak topje erop. De laatste tijd is een trainingspak dragen absoluut niet verkeerd en dan niet ééntje van Nike of Adidas. Steeds meer is in de straten van Nederland het Nederlandse trainingspak van Black Bananas te zien. Hierbij is het voornamelijk trendy om niet een te gekke kleur uit te kiezen, maar meer iets neutraals of een aardse tint.

Pastelkleuren

We worden allemaal onbewust beïnvloed door wat luxe merken laten zien tijdens de fashion shows. Het begint namelijk allemaal op de catwalk waar de kledingketens waar jij winkelt stiekem afkijken en inspiratie op proberen te doen. Dit beïnvloedt verder de manier waarop jij je zal kleden. In Milaan en Parijs was het al duidelijk wat de luxe merken voor ogen hadden deze zomer; namelijk pastelkleuren. Niet alleen bij vrouwenmode, maar ook bij mannenmode. Bij meerdere merken was dit terug te zien tijdens hun wereldse shows; denk aan Dior, Hermès en Paul Smith. Maak je dus klaar voor de zachte tinten!

Retro sneakers

Als laatste wil ik nog even specifiek sneakers bespreken. Hierbij is 2020 het jaar van de gouwe ouwe, want sneakers uit de jaren ’80 en ’90 komen weer helemaal tevoorschijn. Van Reebok tot Nike, we gaan het dit seizoen allemaal zien. Denk bijvoorbeeld aan de Nike Shox, de Air Max Plus 2, de Reebok DMX, enzovoorts. Alhoewel het vrij simpele sneakers zijn, is dit ook meteen een groot voordeel aangezien ze onder bijna elke outfit staan. Maar naast simpel bestaat natuurlijk ook een beetje lef, want een kek kleurtje in je sneakers is ook dit seizoen niet verkeerd. Deze zijn goed te dragen onder een geheel zwarte of witte look.

Welke trend ga jij deze zomer volgen?

Liefs, Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.