Een vlotte introductie tot behang: Renovlies, Glasvlies en Vliesbehang

Behang is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld van interieur en woningrenovatie. Er zijn diverse soorten behang beschikbaar die variëren in materiaal, gebruiksgemak en prijs. Dit artikel belicht drie populaire behangsoorten, namelijk renovlies, glasvlies en vliesbehang, en helpt je bij het maken van de juiste keuze bij het behangen van jouw woning.

Renovlies: waarom het zo populair is

Renovlies, ook wel renovatievlies genoemd, is een type behang dat steeds vaker wordt ingezet bij renovaties. Het is een materiaal dat van niet-geweven vezels is gemaakt en in tegenstelling tot traditioneel behang bevat het geen structuur. Hierdoor vormt renovlies een strak en naadloos oppervlak dat bijdraagt aan een modern interieur. Het grote voordeel van renovlies is dat het kleine oneffenheden en scheurtjes in de muur kan verbergen en zelfs versterken.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Renovlies is een duurzame en milieuvriendelijke optie, aangezien het vrij is van schadelijke stoffen zoals PVC en zware metalen. Bovendien zijn de grondstoffen voor renovlies afkomstig uit duurzame bronnen zoals cellulose en synthetische vezels.

Gemakkelijk te verwerken

De strakke uitstraling van renovlies is niet het enige verkoopargument, het is ook nog eens erg makkelijk te verwerken. Je hoeft geen ervaren klusser te zijn om renovlies te kunnen aanbrengen. Renovlies wordt aangebracht zonder lijm en kan eenvoudig op maat worden gesneden, waardoor je het snel en netjes op de muur kunt plakken.

Glasvlies: een stevige keuze

Glasvliesbehang is een ander type behang dat aan populariteit wint. Het is gemaakt van fijne glasvezels die op een speciale manier zijn geweven. Dit geeft het een zeer sterke en stabiele structuur die hoge kwaliteit oplevert.

Sterk en stabiel

Glasvlies is bedoeld voor gebruik op muren met grotere oneffenheden of voor ruimtes waar extra versteviging wenselijk is. Dit behang kan dan ook beter tegen een stootje en beschermt muren tegen scheuren en vochtproblemen.

Strakke afwerking

Glasvlies is verkrijgbaar in verschillende structuren en motieven, waardoor je het aan kunt passen aan jouw interieur. Net als renovlies, kan glasvlies eenvoudig worden aangebracht en zorgt het voor een strakke, egale afwerking.

Vliesbehang: de allrounder

Vliesbehang, veelal gemaakt van polyester- of cellulosevezels met een papieren onderlaag, wordt gezien als de allrounder in de behangwereld. Het wordt veel gebruikt voor zowel renovaties als het opknappen van woningen en kamers.

Gebruiksgemak

Vliesbehang is eenvoudig aan te brengen, doordat de lijm direct op de muur aangebracht kan worden in plaats van op het behang zelf. Hierdoor hoef je niet te wachten tot de lijm is ingetrokken en hoef je het behang niet dubbel te vouwen.

Beschikbaarheid en variatie

Vliesbehang is verkrijgbaar in ontelbare kleuren, patronen en structuren. Dit maakt het een uitstekende keuze voor creatievelingen die hun interieur een persoonlijke touch willen geven.

Conclusie

Of je nu gaat voor de strakke uitstraling en milieuvriendelijke eigenschappen van renovlies, de stevigheid van glasvlies of de veelzijdigheid van vliesbehang, je hebt in ieder geval meer dan voldoende keuze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.