Kunststof, metalen of houten zonnebril: waar kies je voor?

Wie op zoek is naar een nieuwe zonnebril, kijkt vaak eerst naar de prijs. Ondanks dat dit logisch is, moet jij je hier niet blind op staren. Een zonnebril moet namelijk ook voldoende bescherming bieden. Daarnaast wil je een stevige zonnebril kopen. Twijfel je nog tussen een zonnebril van kunststof, metaal of hout? Wij zetten hier de voor- en nadelen van deze materialen op een rijtje, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Kunststof zonnebril

Wanneer jij je verdiept in zonnebrillen, valt het je snel genoeg op dat veel van deze brillen gemaakt zijn van kunststof. Dit is op zich niet gek, want kunststof is een goedkoop materiaal. Hierdoor zijn de brillen van dit materiaal vaak gunstig geprijsd. Daarbij komt dat kunststof niet gevoelig is voor zweet en make-up. Doordat kunststof zonnebrillen verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren en vormen, is er voor iedereen wel een geschikte zonnebril van kunststof te vinden.

Naast voordelen zitten er ook nadelen aan een kunststof zonnebril. Het grootste nadeel is wat ons betreft dat dit materiaal niet altijd even stevig is. Kijk er daarom niet raar van op als je zonnebril snel breekt. Daarnaast zijn kunststof zonnebrillen vrij gevoelig voor krassen. Tot slot zijn zonnebrillen van dit materiaal soms lastig af te stellen. Dit is zeker het geval als ze geen neussteuntjes hebben.

Metalen zonnebril

Zonnebrillen worden niet alleen gemaakt van kunststof, maar ook van metaal. Omdat een bril van dit materiaal vaak duurder is, heeft een metalen zonnebril misschien niet direct jouw voorkeur. Schrijf een zonnebril van metaal niet te snel af, want er zitten ook voordelen aan. Doordat metaal robuust is, is het een stuk steviger dan kunststof. Daarnaast is het krasbestendig.

Denk overigens niet dat metalen zonnebrillen altijd van hetzelfde soort metaal gemaakt worden, want dat is niet het geval. Je kunt namelijk zonnebrillen van aluminium, edelstaal en titaan tegenkomen. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, waardoor het verstandig is om je hier goed in te verdiepen voordat je een metalen zonnebril koopt. wij ej aanraBesef je bovendien dat metaal niet goed tegen zweet kan. Zoek je een zonnebril voor het sporten? Dan kun je beter niet voor een zonnebril van metaal kiezen.

Houten zonnebril

Wil je graag een zonnebril dames kopen die anders is dan andere zonnebrillen? Dan is een houten zonnebril iets voor jou. Doordat zonnebrillen van dit materiaal bijzonder zijn, betaal je er vaak wel een hogere prijs voor. Hier staat uiteraard ook het een en ander tegenover. Doordat hout een natuurlijk materiaal is, hoef je niet bang te zijn voor een allergische reactie. Bij een kunststof of metalen zonnebril is dit wel mogelijk. Houten zonnebrillen zijn bovendien verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Hierdoor is het niet lastig om een zonnebril te vinden die bij jou past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.