HELP! Ik zoek een cadeau voor mijn Valentijn!

Je hebt een partner of iemand die je heel erg leuk vindt. Check. Je wilt graag duidelijk maken dat je gek op hem/haar bent. Check. En dan loop je vast. Check.

Soms kom je mensen tegen die al weken van te voren plannen beramen en ideeën uitwerken om de liefde van hun leven op valentijnsdag zo origineel mogelijk te vertellen HOE dol ze op hun geliefde zijn. Maar misschien voel jij je op het moment vooral inspiratieloos. In deze blog wil ik je op weg helpen in de mogelijkheden die je hebt om een origineel cadeau voor jouw partner te vinden.

Mannen vs vrouwen

Als ik je op weg ga helpen met een Valentijnverrassing is de eerste vraag of het iets voor een man of een vrouw moet zijn. Mannen werken in hun hoofd namelijk wezenlijk anders dan vrouwen en het is verstandig daar rekening mee te houden. Je wilt het een positieve verrassing laten zijn dus probeer je in de ander te verplaatsen en na te denken over wat hij/zij leuk zou vinden. Laat je vooral niet teveel leiden door waar jij zelf blij van zou worden op Valentijn want dat is bij dit soort dingen vaak erg onverstandig.

Iets voor haar

Zoek je iets voor een vrouw? Wat materiele zaken betreft kun je denken aan de meest populaire zaken zoals een bos bloemen –uiteraard rode rozen- of hartvormige chocolade, maar een luxe cadeau voor haar valt ook vaak goed in de smaak. Daar is helemaal niets mis mee en het voordeel van voorgenoemden is dat het wel heel duidelijk is wat je ermee wilt zeggen omdat dit wel de gangbare attenties zijn. Een tintje origineler wordt het als je zelf een fotoalbum samengesteld. Of je geeft een gepersonaliseerd sieraad. Wat dat laatste betreft is de volgende link zeker interessant om eens te bekijken: Valentijnscadeau voor haar.

Kies voor iets anders dan spullen

Toch liever iets non-materieels? Denk bijvoorbeeld aan het tot in de puntjes regelen van een date naar jullie favoriete restaurant (inclusief oppas mochten er thuis kinderen rondlopen), een (thuis?)picknick, een strandwandeling of een weekendje weg. Je kunt ook een lied schrijven over jullie tweeën. Superlief is ook een briefje onder het kussen van je geliefde verstoppen, enige nadeel is dat ze dit dan relatief laat op de valentijnsdag zal vinden.

Iets voor hem

Zoals vermeldt werkt het voor heren meestal ietwat anders. Doorgaans heeft een enorme bos rode rozen op mannen toch al snel een underwhelming effect op valentijnsdag: ze weten het echt niet op waarde te schatten. De verrassing moet dus sowieso erg duidelijk zijn en indien mogelijk ook praktisch. In de categorie materiele zaken scoort bijvoorbeeld een goede fles wijn om samen op te drinken vrij hoog. Het hoeft geen groots gebaar te zijn, sommige mannen worden echt oprecht blij van een nieuw paar sokken, een luchtje of een simpele sleutelhanger met zo’n muntje voor een winkelkarretje erin, in de vorm van een hartje. Zeker praktisch en hij zal vaak aan je denken.

Maar veel mannen worden toch blijer van iets uit de non-materiele sectie: ze vinden het geweldig om tijd met hun geliefde door te brengen. Tickets voor een voetbalwedstrijd (uiteraard voor jullie samen), of een bier- of wijnproeverij.Want uiteindelijk gaat het om samen genieten, tijd met elkaar doorbrengen en blij zijn met wat elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.