Wat zijn de voordelen van cashmere sjaals?

Vind je schapenwol maar kriebelen en vind je een katoenen sjaals niet zacht genoeg? Dan kunnen cashmere sjaals een oplossing voor jou zijn! Cashmere heeft bovendien ook nog eens vele voordelen. Benieuwd naar wat deze voordelen zijn? Lees dan snel verder!

Warmer als schapenwol

Vind je het soms nog steeds koud ook al heb je een wollen trui aan? Dan kan een cashmere sjaal of zelfs trui voor jou een optie zijn. Cashmere is namelijk warmer dan normale schapenwol. Dit komt omdat de draden van Cashmere veel fijner zijn dan schapenwol. Bij het spinnen ontstaat er bij Cashmere een dichter garen dan bij andere wolsoorten.

Super zacht

De vezels van deze speciale geitenwol zijn superfijn. Zo fijn dat je het met het blote oog niet zou kunnen zien. Ze zijn namelijk 18,5 micrometers fijn.

Jeukt niet

De haren van de cashmere staan niet rechtop, zoals bij andere wol soorten. De haren hiervan krullen in elkaar en hierdoor jeukt de stof niet. Eindelijk af van dat vervelende gekriebel.

Cashmere gaat langer mee

Ken je dat vilten wat de wollen trui doet nadat hij een aantal keer is gewassen? Dit wordt zo snel lelijk en hierdoor kan je niet anders dan het steeds af te scheren. Bij cashmere gebeurt dit nauwelijks, maar zeker niet als je er goede zorg voor draagt. Zo gaat het ook langer mee en bespaar je op een lange tijd ook nog eens.

Zo zorg je goed voor je Cashmere!

Ik wil je ook graag een paar tips meegeven, zodat je langer van je cashmere kan genieten. Deze wol verdient het uiteraard om goed verzorgt te worden.

Zo was je je cashmere

Was je cashmere voorzichtig met lauw water en een speciaal wasmiddel.
Om ervoor te zorgen dat je de wol niet beschadigt mag het water niet te warm zijn. Een zacht wasmiddel, bijvoorbeeld Tenemoll of Repeat Cashmere shampoo, is ook aangeraden. Behandel de cashmere ook voorzichtig en ga dus niet hard wrijven of wringen aan de wol. Laat het slechts vijf minuten weken. Nooit langer dan dat, want dat zou ten nadele komen van de wol. Spoel na het wassen goed uit, zodat het wasmiddel eruit is.
Heb je geen vlekken op je item gemaakt? Dan kan je er ook voor kiezen om het alleen te laten luchten. Even buiten aan de waslijn in de wind laten luchten kan al genoeg zijn om het schoon te krijgen. Dit is ook de beste manier om je cashmere na het wassen te laten drogen. Is het buiten aan het regenen en wil je toch je cashmere laten drogen? Leg deze dan op een handdoek binnen en na een aantal uur is het al droog.
Was je cashmere nooit in een wasmachine, want dit zou de wol kunnen ruïneren.
Toch bang om het zelf te wassen ook al is het met de hand? Dan kan je het ook naar de stomerij brengen.

Hoe berg ik cashmere veilig weg?

Wolproducten dus ook de super zachte geiten cashmere is het best liggend te bewaren. Maar voordat je het voor de zomer opbergt kan je de cashmere het best nog een keer wassen. Nadat je de cashmere hebt laten drogen wikkel deze dan in papier en leg er een geurzakje bij. Dit doe je om vervelend ongedierte weg te houden bij je geliefde cashmere. De geurzakjes die ik aanraad zijn lavendel, tijm, munt en rozemarijn. Dit raad ik aan omdat mottenrupsen hier en van het papier zullen gruwelen. Op deze manier geniet jij langer van je cashmere en gun je de wol het respect die het verdient.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.