Hier zijn 6 voordelen van laserontharing die je nog niet kende

Om de huid glad en zacht te houden, moet ten minste eenmaal per maand of week, en in sommige gevallen elke dag, worden onthaard. Daarom wordt laserontharing beschouwd als de meest effectieve en kosteneffectieve ontharingsmethode.

In dit artikel komt je te weten wat het is, hoe de behandeling werkt en wat de belangrijkste voordelen van laserontharing zijn. Kijk hier eens naar!

Wat kenmerkt laserontharing?

Wil je permanent van je haar af? Laserontharing is een esthetische behandeling die overtollig lichaamshaar verwijdert en voorkomt dat het teruggroeit. Daartoe wordt een lichtstraal op de huid gericht. De belangrijkste plaatsen waar de laser wordt toegepast zijn de benen, de oksels, de kin en de bikinilijn.

Is laserontharing permanent?

Hoewel de procedure de haargroei effectief voor lange perioden vertraagt, bevordert geen enkele laser permanente ontharing. Gemiddeld zijn er zes sessies nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Na enkele toepassingen is het mogelijk een vermindering van praktisch 100% van de haren waar te nemen.

Jaarlijkse onderhoudsbeurten worden aanbevolen om de haren die steeds weer terugkomen te verwijderen, maar over het algemeen zien ze er veel dunner, helderder en verspreid uit.

Kunt je zich voorstellen slechts één sessie per jaar te doen om vrij te blijven van ongewenst haar? Klinkt als een droom, nietwaar? Maar dat is slechts één van de voordelen van laserontharing.

Wat zijn de voordelen van laserontharing?

1. Je bespaart tijd

Een van de belangrijkste voordelen van laserontharing is tijdsbesparing. Na slechts enkele sessies kunt je al een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid haar op jouw lichaam zien. De duurzaamheid van de effecten van laserontharing is eveneens opmerkelijk, waardoor de intervaltijd tussen ontharingen wordt verlengd.

Bovendien moeten liefhebbers van andere methoden – zoals warm harsen – wachten tot het haar gegroeid is voordat ze het kunnen verwijderen, wat helemaal niet handig is als je een afspraak of een reis gepland hebt en de haren nog niet de ideale lengte hebben bereikt. Met laserontharing, is er geen dergelijk probleem.

2. Je bespaart geld

In vergelijking met andere ontharingsmethoden zoals harsen of scheren, is laserontharing op lange termijn goedkoper omdat het weinig sessies vereist en de effecten langdurig zijn.

3. Je blijft lang haarvrij

Dit zou het belangrijkste voordeel zijn van laserontharing. In tegenstelling tot andere ontharingsmethoden groeit het verwijderde haar pas na enkele maanden of zelfs jaren terug. En als ze teruggroeien, zijn ze dunner, lichter en minder zichtbaar dan voorheen.

4. Je krijgt een gladdere huid

Een gladde huid die aangenaam aanvoelt is de droom van elke vrouw. Met laserontharing bereikt je dit effect op een veel duurzamere manier. Haar dat met laserontharing is verwijderd, heeft maanden en zelfs jaren nodig om weer aan te groeien. Bovendien, als het haar teruggroeit, is het meestal fijner en discreter.

5. Je raakt haar pijnloos kwijt

Een van de voordelen van laserontharing is het feit dat het niet veel pijn doet, zoals bij heet harsen. Het is normaal dat je een branderig gevoel in het gebied voelt, vooral bij de eerste toepassingen is er een beetje ongemak. Tijdens de behandeling worden de sessies geleidelijk minder pijnlijk naarmate het haar dunner wordt.

De intensiteit van het ongemak kan variëren naar gelang van de gevoeligheid van de persoon, de behandelde zone en de fase van de menstruatiecyclus van de vrouw – over het algemeen is het zo dat hoe dichter bij de menstruatie, hoe gevoeliger de huid wordt.

Modernere apparatuur heeft een koeltechnologie in de tip waardoor de laser wordt geleid, die helpt om het behandelde gebied af te koelen en het branderige gevoel te verminderen. Afhankelijk van de gevoeligheid van de cliënt is het ook mogelijk het ongemak te verlichten door vóór de ingreep verdovende zalven aan te brengen.

6. Minder bijwerkingen

Heb je al een ontharingscrème geprobeerd? Deze methode veroorzaakt vaak irritaties en allergische reacties op de huid. En als je een scheermes gebruikt, is het normaal dat je snijwonden krijgt. Laserontharing heeft, in tegenstelling tot deze methoden, weinig bijwerkingen. Bovendien is het een behandeling die kan worden aangepast aan het huid- en haartype van de patiënt om elk risico te vermijden.

Laserontharing is de sleutel tot een betere levenskwaliteit. Voorgoed afscheid nemen van haar betekent minder uitgeven en tijd winnen, zonder bijwerkingen.

Uiteindelijk geven veel mensen er de voorkeur aan te investeren in professionele ontharing om esthetische en gezondheidsredenen. Het voordeel is zelfs psychologisch, want door laserontharing voelt je zich goed over jouw imago.

Conclusie

In dit artikel heb je de voordelen van laserontharing ontdekt, een veilige en effectieve ontharingsmethode die jouw huid veel langer glad zal houden. Je bespaart niet alleen tijd, maar ook geld en er is geen schade aan de gezondheid van jouw huid, omdat het vrij is van de agressieve producten die bij traditionele methoden worden gebruikt.

Bent je klaar om te pronken met jouw gladde, zachte huid, investeer dan in laserontharing en geniet van alle voordelen die deze techniek biedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.