Ontdek de veelzijdigheid van toeristisch Nederland

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een kampeervakantie in eigen land. Mede door de korte reistijd, het Corona-virus en de toenemende bewustwording van de mooie kanten van Nederland. Dat ons kleine kikkerlandje meer mooie kanten dan veel mensen eerst dachten, dat wordt ons steeds meer duidelijk. We kiezen mede daardoor steeds meer voor een kampeervakantie in eigen land. Alleen blijft het kiezen van een (originele) bestemming vaak nog lastig. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen voornamelijk de bekende vakantiegebieden kennen. Vaak wordt Limburg, de Noordzee kust en de bossen van de Veluwe genoemd. Provincies zoals Groningen, Flevoland en Utrecht worden vaak gezien als niet-toeristisch. Echter heeft elke provincie geschikte vakantiegebieden.

Ter inspiratie vind je daarom hier verschillende voorbeelden van minder bekende vakantiegebieden.

Zuid oost Groningen

We beginnen in het noorden, in zuid oost Groningen. Een grensgebied tussen Groningen, Drenthe en Duitsland. Dat heeft als voordeel dat je van alle drie gebieden gebruik kunt maken. Bijvoorbeeld van de weidse uitzichten in Groningen, de bossen van Drenthe en de culturele verschillen in Duitsland. Maar ook heb je door de verschillende gebieden, ook verschillende soorten bezienswaardigheden die je kan bezoeken.
Plaatsen die geliefd zijn onder kampeerders zijn bijvoorbeeld Sellingen, Ter Apel en het bekende Bourtange. Dit dorp is gedeeltelijk een eeuwenoud vestingdorpje dat gebouwd is in de bekende ster-vorm. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Groningen.

Meer informatie over de kampeermogelijkheden vind je via: campings in Groningen.

De meren van Flevoland

Ook de provincie Flevoland wordt vaak gezien als een minder geschikt vakantiegebied. Voor watersporters en liefhebbers van water, kan het echter toch een hele mooie bestemming zijn. De provincie is namelijk grotendeels omringd door meren. Daardoor zijn er vele mooie uitzichten en allerlei watersportmogelijkheden.
Naast de voordelen van de meren, heeft Flevoland ook bezienswaardigheden te bieden zoals pretpark Walibi Holland, Batavia Stad, het Batavia Outlet Centre, luchtvaartmuseum Aviodrome, vissersdorp Urk, winkelstad Almere, de Marker Wadden, de Orchideeënhoeve en diverse musea.

Meer informatie over de kampeermogelijkheden vind je via: campings in Flevoland.

De Utrechtse Heuvelrug

Relatief vaak wordt de Utrecht met name gezien als een drukke provincie met veel steden en snelwegen. Maar de provincie heeft ook een hele andere kant. De kant van rust, natuur en vakantie. Met name dankzij Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, rivier de Lek en de Loosdrechtse Plassen. Mooie natuurgebieden waar je van drukte geen last zal hebben.
Verder biedt de provincie ook bezienswaardigheden in allerlei soorten en maten. Zoals uiteraard de gezellige stad Utrecht, het Spoorwegmuseum, Dierenpark Amersfoort, Kasteel de Haar, Ouwehands Dierenpark Rhenen, de Pyramide van Austerlitz, vele musea en nog allerlei grote en kleine bezienswaardigheden.

Verdeeld door de provincie zijn vele campings te vinden. Voor veel mensen vaak zelfs verrassend veel, doordat men Utrecht niet inschat als een toeristische provincie. Dankzij het grote aanbod kun je dus selectief zijn bij je keuze.

Diverse voorbeelden van kampeerplekken, kan je vinden via de volgende link op een pagina over: campings in Utrecht.

Het bourgondische Noord Brabant

De kusten van Zeeland en de heuvels van Limburg zijn geliefd onder toeristen. Maar ook de provincie dat er tussenin ligt, heeft vele campings die ook druk bezocht worden. Noord Brabant is een gezellige en bourgondische provincie met natuur dat bestaat uit een afwisseling van laderijen en bosgebieden. Veel mensen kennen de provincie vooral van de stad Eindhoven, pretpark de Efteling en Safaripark de Beekse Bergen. Maar je kunt er ook gaan genieten van de natuur, zoals in de Loonsche en Drunense Duinen of in de Biesbosch. Of van bezienswaardigheden zoals kasteel Heeswijk, Zoo Parc Overloon, vestingstad Heusden, Aquabest recreatiepark, Kamelenmelkerij Smits en vele musea.

Zoals je hebt kunnen zien, heeft elke provincie leuke kampeermogelijkheden. Van de vele mogelijkheden van Utrecht tot de rust in Groningen van de bossen van Drenthe tot de kusten van Zeeland. Hopelijk heb weer een stuk extra inspiratie op gedaan voor het kiezen van je vakantiebestemming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.