Hoe kan je auto-inbraak voorkomen? 3 tips!

We doen er tegenwoordig alles aan om de veiligheid in het verkeer te verbeteren. Ook bij een onverhoopte aanrijding weten we maar al te goed hoe we de schuldvraag kunnen weerleggen. Zo beschikken steeds meer mensen over een dashboard camera auto als extra getuige in het verkeer. Ondanks al deze veiligheidsmaatregelen is er één ding waar we ons eigenlijk nauwelijks tegen kunnen wapenen. Simpelweg omdat dieven altijd zullen blijven bestaan. Auto-inbraak is dan ook iets waar je veel maatregelen voor kunt treffen, maar iets wat je nooit geheel kunt voorkomen. Toch zijn er wel manieren waarop je de kans op een auto-ongeval zoveel mogelijk kunt verkleinen. In dit artikel zetten we alvast 3 tips op een rijtje.

Ramen blinderen

Al jaren geldt het volgende slogan: niets erin, niets eruit. Hierbij wordt gedacht aan de noodzaak van dieven om zo snel mogelijk te kunnen beoordelen of het de moeite waard is om in te breken. Je kunt je vast wel voorstellen dat het hun grootste angst is om gepakt te worden. Zij willen er dan ook alles aan doen om dit te voorkomen. Daardoor zullen zij makkelijke doelwitten uitzoeken. Hierbij moet je denken aan auto’s die minder goed beveiligd zijn, maar ook aan auto’s waarbij een stuk duidelijker is dat er werkelijk iets te halen valt. Iedere auto vormt immers een risico. Bij iedere auto wordt de pakkans groter. Daarom is het van essentieel belang dat er geen spullen in het zicht liggen.

De ramen blinderen is een goede manier om het ze nóg lastiger te maken. Hierbij zien ze immers niet op het eerste gezicht of er iets in de auto aanwezig is. En heel opvallend dicht bij de auto staan om te kijken, doen de meesten ook niet. Bovendien zijn getinte ramen vaak lastiger te breken. Daardoor zullen veel dieven dit risico al niet nemen.

Laat zien dat er niets te halen valt

Geen geblindeerde ruiten? Maak dan duidelijk dat er niets te halen valt. Doe dit door de plekken zichtbaar te maken waar je normaal gesproken iets in zou verbergen. Denk bijvoorbeeld aan het dashboard kastje. Zet deze open, laat zien dat de kofferbak leeg is en zorg verder voor een geheel opgeruimde auto. Als ze zien dat er niets te halen valt, zullen ze meestal ook het risico niet durven nemen.

Investeer in een goed alarm

De meeste auto’s zijn standaard voorzien van een alarm. Toch geldt dat lang niet voor allemaal. Daarom is het slim om zelf eens te kijken naar een goed alarm. Plak daarnaast ook een sticker op de auto, waarop staat aangegeven dat de auto beveiligd is. De meeste dieven zullen dan niet het risico nemen om te ontdekken of dit alarm het daadwerkelijk doet.

Hou er wel rekening mee dat dieven steeds slimmer en technischer begaafd zijn. Daarom is het belangrijk dat zij niet weten over welk alarm je beschikt. Anders kunnen zij deze wellicht deactiveren. Kies daarom voor een sticker waar dit niet op staat aangegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.