Hoe verzorg je je huid in aanloop naar een belangrijke dag?

Heb je binnenkort een belangrijke dag op de planning staan? Misschien ga je trouwen. Of geef je om een andere reden een groot feest. Tijdens zo’n dag wil je er op je allermooist uitzien natuurlijk. Ook als het aankomt op je huid. Hoe kun je je huid nu het beste verzorgen in de maanden of weken voorafgaand aan zo’n grote dag? Lees verder voor tips.

Wat jouw huid nodig heeft

Ten eerste is het goed om te kijken naar wat jouw huid nodig heeft. Heb je bijvoorbeeld last van puistjes of acne? Dan kun je hier gerichte verzorging op toepassen. Maar als je hier geen last van hebt, is dit voor jou natuurlijk niet relevant. Iedere huid is anders! Heb je last van pigmentvlekken? Ook dit kun je grotendeels herstellen. Pigment peeling is effectief, waar je een serum of crème voor kunt gebruiken.

Met peeling verwijder je dode huidcellen en stimuleer je celvernieuwing. Pigmentvlekken na een peeling zullen significant minder zijn. Verschillende ingrediënten werken goed tegen de donkere vlekken. Denk aan retinoïde, vitamine C, niacinamide en glyolzuur. Hierbij werkt een combinatie van anti-pigment ingrediënten vaak het beste, om het huidoppervlak te egaliseren en vlekken te verminderen. Het is slim om je erin te verdiepen wat jouw huid nodig heeft, en op welk moment.

Goede hydratatie

Wat je huid altijd kan gebruiken? Goede hydratatie! Zo ziet je huid er namelijk jonger en stralender uit. Gebruik hiervoor een crème of serum met diep hydraterende ingrediënten. Dit zijn onder andere hyaluronzuur en ceramiden, die helpen om het vocht vast te houden. De crèmes en serums van L’Oréal Paris bevatten de benodigde en effectieve ingrediënten voor huidhydratatie. Daarmee maak je je huid sterker. Je helpt zo namelijk om de beschermende barrière van de huid te versterken.

Grondige reiniging

Hydrateer je huid niet alleen, maar zorg ook voor een goede reiniging van je huid. Reinig je huid twee keer per dag: aan het begin en aan het eind van de dag. In de ochtend wil je immers een fris gezicht na het slapen. En ’s avonds wil je juist al het vuil dat zich gedurende de dag op je gezicht verzamelt weer weghalen. Van make-up tot vuil afkomstig uit de buitenlucht, je wilt niet dat het op je huid blijft zitten.

Denk ook regelmatig aan exfoliëren tijdens en na het reinigen. Het doel? De ingrediënten van de verzorgingsproducten die je gebruikt blijven zo niet alleen aan je huidoppervlakte hangen, maar trekken juist dieper in. En op een dieper niveau zijn de ingrediënten effectiever, bijvoorbeeld om pigmentatieproblemen aan te pakken.

Optimale bescherming

Wat verder nog goed is? Bescherm je huid optimaal. Reiniging vormt hier een onderdeel van, zoals we hierboven al noemen. Maar je kunt je huid op meerdere manieren beschermen, om zo min mogelijk schade te laten ontstaan. Met name bescherming tegen schadelijke UV-stralingen van de zon is essentieel.

Draag een crème of serum met SPF, het liefst het hele jaar rond. Dit kan in je dagcrème zitten bijvoorbeeld, zodat je het dagelijks aanbrengt. Ga voor een hoge SPF, idealiter SPF 50. Goede zonnebescherming is ook van groot belang als je pigmentvlekken wilt voorkomen.

Minder make-up

Je kunt ervoor kiezen om naar aanloop van de grote dag geen of minder make-up te dragen. Zo geef je je huid namelijk wat rust. Je huid kan ook beter ademen als je tijdelijk weinig tot geen make-up draagt. Merk je dat je huid gevoelig is voor het dragen van (veel) make-up? Dan is dit natuurlijk helemaal aan te raden. Als je wel make-up draagt, is het in ieder geval slim om je huid voor het slapengaan grondig te reinigen. Zo geef je de make-up resten geen kans om ’s nachts schade toe te brengen aan je huid. Hoe vermoeid je ’s avonds laat dus ook bent, neem altijd de tijd om je make-up eraf te halen en met de juiste verzorgingsproducten je gezicht te reinigen.

Door de juiste huidverzorging toe te passen, straalt je huid op het moment dat het nodig is! Begin hier al zo vroeg mogelijk mee. Je huid kan best even de tijd nodig hebben om weer te shinen. Die glowy skin heb je pas na een tijdje weer terug. De bovenstaande tips helpen je in ieder geval goed op weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.