Toe aan nieuwe raambekleding? Houten jaloezieën zijn een aanrader!

Wanneer je, net als veel mensen nu, de lente in je bol krijgt en eens iets anders wilt in huis, dan hoef je echt niet je hele huis te verbouwen. Een paar kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om houten jaloezieën op te hangen in plaats van je vitrages en gordijnen? Houten jaloezieën zijn niet alleen prachtig om te zien, ze zijn ook nog eens gemakkelijk schoon te maken én verkrijgbaar in veel verschillende maten en kleuren.

Kies houten jaloezieën in plaats van kunststof

Veel mensen denken bij jaloezieën vooral aan de kunststof variant. Die kan natuurlijk ook heel mooi zijn, maar het nadeel van kunststof, zeker voor het raam, is dat het veel stof aantrekt. Hierdoor zijn kunststof jaloezieën een stuk lastiger schoon te maken dan houten jaloezieën. Een ander nadeel kan zijn dat kunststof eerder zal verkleuren dan hout. Van houten jaloezieën heb je veel langer plezier!

Jaloezieën zijn er nu in verschillende breedtes

Voorheen kenden we alleen de smalle jaloezieën. Tegenwoordig kun je jaloezieën kopen in veel verschillende breedtematen. Ik bedoel dan niet de breedte van het raam, maar de breedte van de “latjes”. Houten jaloezieën zijn tot wel 70 mm breed te koop. En juist die breedte maakt dat de jaloezieën een luxe uitstraling krijgen. Combineer dat met mooie ladderbanden in een bijpassende of juist contrasterende kleur en je hebt schitterende raamdecoratie waar je jaren en jaren plezier van kunt hebben.

Maak gebruik van de meet- en montagedienst

Het inmeten van jaloezieën is op zich niet zo moeilijk, maar het moet wel secuur gebeuren. De jaloezieën worden namelijk voor je op maat gemaakt. Een klein foutje tijdens het meten kan er dan net voor zorgen dat je niet blij bent met het resultaat. Om dat te voorkomen kun je het best de meet- en montagedienst inschakelen. De experts komen dan ieder raam meten zodat de exact juiste maten kunnen worden besteld. Je kunt dan ook aangeven of je het bedieningssysteem aan de linker- of aan de rechterkant wilt.

Wil je het meten toch zelf doen? Dan kun je op de website de meetinstructies vinden.

Heb je nieuwe jaloezieën? Dan wordt het ook tijd voor nieuwe planten!

Want de potten met planten die je voorheen voor het raam had staan, die zijn nu wel aan vervanging toe, toch? Doordat je nu, bij felle zon, de jaloezieën kunt neerlaten, kun je zelfs kiezen voor totaal andere planten. Door het complete raam aan te pakken, raambekleding én de planten en potten, zul je het gevoel hebben dat je in een compleet nieuw huis woont. En dat zonder te hoeven verhuizen of een complete verbouwing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.