Waarom jouw vriend toch zo’n voetbalfreak is…

Is je vriend niet aanspreekbaar als er een voetbalwedstrijd op de televisie is te zien? Er zijn veel mannen die als zij kans zien, iedere voetbalwedstrijd bekijken. Is het niet op televisie dan wel via internet of zelfs live door naar de voetbalclub te gaan. Als je zelf niet een echte voetbalfan bent dan is het wellicht lastig te begrijpen dat je vriend er zo idolaat van is. Dat begrijp je dan wat beter als je de mogelijke redenen kent die je vriend tot voetbalfreak maken. Bijvoorbeeld waarom het zo leuk is om naar wedstrijden in de Eredivisie te kijken of langs het voetbalveld staan en de eigen club aan te moedigen.

Kennis van het spel

Een van de redenen waarom je vriend een voetbalfreak kan zijn, is de kennis van het spel die hij heeft. Als je het spelletje snapt of denkt te snappen dan beleef je het voetbal als het ware alsof je de trainer bent die de ploeg aanstuurt. Je hoort je vriend vast wel eens voor de televisie roepen wat een speler anders had moeten doen. Of een team aanmoedigen om wat harder te werken. De betrokkenheid is dan ook enorm groot en zelfs nog groter als je vriend zijn eigen favoriete team aan het werk ziet op het veld.

Gezelligheid en sfeer

Gezelligheid en sfeer vormen eveneens een belangrijke reden waarom je vriend een voetbalfreak is. Voetbalt je vriend zelf ook dan is die vast wel eens in de kantine blijven hangen na een training of wedstrijd. Dat komt omdat een voetbalkantine een leuke sfeer kent, waar gezelligheid heerst. Er zijn allemaal gelijkgestemden die van voetbal houden en ook van het napraten over de wedstrijd. Bij het kijken naar een voetbalwedstrijd is het ook een mannen onder elkaar sfeer. Een biertje en snack erbij om ondertussen natuurlijk commentaar te leveren, is dan het toppunt van gezelligheid. Vooral ook als er wedstrijden zijn op Europees niveau, zoals wedstrijden in de Champions League.

Spanning en sensatie

Voetbal is een sport waar spanning en sensatie belangrijke elementen vormen. Voetbalfreaks vinden het geweldig om die spanning tijdens een wedstrijd te beleven. In het stadion of gewoon thuis op de bank. Het is ook een sensatie als je favoriete club in de laatste minuut een doelpunt maakt en de wedstrijd op het nippertje wint. De spanning is nog groter als er clubs in UEFA verband voetballen en een van de teams een Nederlandse club is. Er staan dan namelijk grote belangen op het spel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.