Ideaal: een grote kledingkast voor al je spullen!

Een kledingkast is onmisbaar in jouw huis. Vaak koop je er een waar je een aantal jaren mee verder kunt. Daarom is het belangrijk dat jij je kledingkast zorgvuldig uitzoekt. Er zijn super veel verschillende soorten en stijlen kledingkasten. Iedereen droomt weleens over een kledingkast waar alles netjes en opgeruimd in past, maar bij een groot deel van de mensen is de kledingkast te klein en krijg je al gauw een ongeregelde hoop met kleren. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aankoop van een nieuwe kledingkast? Wat zijn handige features en hoe vind jij je nieuwe kledingkast? In deze blog vind je tips en inspiratie voor jouw ultieme droom kledingkast!

Weet waar je de kledingkast gaat plaatsen

Voordat je op zoek gaat naar jouw ideale kledingkast, is het belangrijk dat jij weet waar je de kledingkast wilt plaatsen. Houd er rekening mee dat de plek van de kledingkast goed in het licht staat en dat er geen stopcontacten of lichtschakelaars in de weg zitten. Als je de ideale plek hebt gevonden, moet je de ruimte voor de kledingkast goed opmeten. Vervolgens kun jij op zoek naar kledingkasten met de juiste maat die perfect in jouw interieur past.

Wat voor soort kledingkast

Er bestaan verschillende soorten kledingkasten. Je hebt bijvoorbeeld open en dichte kledingkasten. Een dichte is makkelijker schoon te houden, want er komt minder stof naar binnen. Een open kledingkast kan erg mooi zijn als jij graag naar jouw garderobe wilt kunnen kijken. Je kunt ook kiezen voor een combinatie, zo kun je jouw allermooiste spullen en kleding in de open vakken leggen.

Wil jij graag zelf je kast ontwerpen? Dit kan natuurlijk ook! Een kledingkast kun je op maat laten maken, die dan precies aansluit op jouw doorgegeven afmetingen en wensen. Vaak kost dit wel ietsje meer, maar dan heb jij wel precies wat je wilt. Heb jij een grote kamer? Dan heb jij misschien wel ruimte voor een inloopkast, de ultieme droom van elke kledingfan! Deze kun je natuurlijk ook op maat laten maken.

Verder heb je nog de kleinere kledingkasten zoals een dressoir of een ladekast. Deze is niet heel hoog, hij komt ongeveer tot middelhoogte. Het heeft alleen lades en geen ophanggedeelte, maar je kunt bovenop de kast wel decoratie en accessoires kwijt.

Handige features voor kledingkasten

Als jij eenmaal je ideale kast heb gevonden, is het handig om ook nog even te kijken wat voor features jij allemaal kunt verwerken in jouw nieuwe kledingkast. Je kan ervoor kiezen om verlichting te plaatsen in jouw kledingkast. Er bestaat verlichting die automatisch aan en uit gaat wanneer jij de kast open- en dicht doet. Dit is natuurlijk ideaal om ook in het donker jouw ideale outfit uit te kunnen kiezen. Ook kun je een spiegel plaatsen in de deur van je kledingkast, zodat je ruimte bespaart in jouw woning. Een spiegel in je kledingkast is erg handig om de goede outfit snel uit te kunnen kiezen.

Bij het vinden van jouw ultieme kledingkast komt dus nogal wat kijken. Als jij goed weet wat voor aspecten belangrijk zijn voor jouw kledingkast ben jij klaar om op zoek te gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.