Verhuizen wordt makkelijk met een meubelhondje

Ga jij binnenkort verhuizen, maar weet jij niet hoe je het makkelijkst je spullen kunt verplaatsen? Of moet jij tijdens je werk veel tillen en verplaatsen, maar wil je liever niet teveel gewicht tillen? Dan is een meubelhondje perfect om jou te helpen bij het verhuizen van al jouw spullen! Een meubelhondje zorgt ervoor dat meubels en dozen makkelijk worden getransporteerd. Jij zult dus geen last krijgen van een zere rug tijdens je werk of tijdens een verhuizing. Er zijn verschillende soorten meubelhondjes die je helpen bij verschillende soorten meubels. In deze blog beschrijven wij waar je allemaal op moet letten tijdens het uitzoeken van een meubelhondje!

Wat ga je verhuizen?

Wat voor meubels wil jij graag verhuizen? Heb je bijvoorbeeld een grote zware kast of wil je het meubelhondje alleen voor verhuisdozen gebruiken? Bepaal dit van tevoren, want bij het aanschaffen van een meubelhondje moet je weten tot hoeveel kilo jij wilt gaan transporteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een meubelhondje met een laadvermogen van 300kg, maar je kunt ook voor een meubelhondje gaan die wel tot 500kg kan verplaatsen. Ook moet je kijken naar de afmeting van het meubelhondje. Als jij grote voorwerpen wilt verplaatsen is het handig om een groter meubelhondje te kopen, maar als jij alleen verhuisdozen wilt verplaatsen heb je al genoeg aan een klein meubelhondje. Hoe groter de afmeting van het meubelhondje is, hoe grotere meubels het kan verplaatsen!

Waar ga je verhuizen?

Ben je van plan om thuis spullen te gaan verplaatsen of heb je het meubelhondje buiten of in een werkplaats nodig? Bij jou thuis heb je misschien een vloer waar je erg zuinig op bent. Een mooie laminaatvloer wil je natuurlijk niet meteen verpesten met een meubelhondje. Daarom bestaan er wieltjes die geen strepen achterlaten op de vloer. Dit is natuurlijk ideaal voor als je het meubelhondje binnenshuis gaat gebruiken. Maar wil je hem juist buiten of in een werkplaats gebruiken? Dan hoef je geen speciale wieltjes aan te schaffen. Kijk vooral goed naar het soort wieltjes wanneer je van plan bent om het meubelhondje binnen te gebruiken. Antislip wieltjes zijn ook erg handig voor als je meubels wilt transporteren over een gladde ondergrond. Hierdoor ben jij er zeker van dat jouw meubels niet zomaar gaan vallen. Zorg er dus voor dat jij weet in welke omstandigheden jij het meubelhondje gaat gebruiken en welke meubelhondjes en wieltjes daar geschikt voor zijn!

Als je eenmaal weet waarvoor je het meubelhondje wilt gebruiken, is het alleen nog een kwestie van kopen. Bedenk dus van te voren wat voor meubels je gaat verhuizen, hoe groot en zwaar deze meubels zijn en weet op welke plek je het meubelhondje wilt gaan gebruiken! Kies jij voor een groot of klein meubelhondje? Wielen die niet strepen of maakt het niet uit? Is anti-slip nodig of niet? Als jij dit alles weet kun jij er een gaan kopen en daarna zorgeloos verhuizen of zware en grote spullen verplaatsen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.