Koop meer voor minder met een refurbished iPhone

Wil je een andere iPhone kopen of heb je er een nodig als back-up telefoon, dan is er een slimme manier om veel geld te besparen. We weten allemaal dat aan iPhones behoorlijke prijskaartjes hangen. Dus het vinden van de iPhone van je dromen kan nogal lastig worden. Wachten tot de prijzen zijn gedaald is meestal niet het wachten waard, in dit geval kun je overwegen om een refurbished toestel aan te schaffen.

De term ‘refurbished’ is misschien onbekend terrein voor je, maar je zult merken dat deze markt in een razend tempo zal gaan groeien. Het kopen van een gereviseerde telefoon is niet alleen praktisch, je krijgt ook eens een recent toestel waar je niet de hoofdprijs voor betaald.

Wat wordt verstaan onder ‘refurbished’?

Hieronder wordt over het algemeen verstaan: een terugstuurt toestel vanwege een defect of schade dat daarna gerepareerd is, om als tweedehands wederverkocht te gaan worden. Geldt dit voor elke gerenoveerde telefoon? Nee, sommige telefoonaanbieders classificeren ‘refurbished telefoons’ als toestellen die door klanten zijn geretourneerd, doordat ze van gedachten zijn veranderd tijdens een overdenking periode in de begintijd van het contract.

Elke gerenoveerde mobiele telefoon zal eerst volledig worden gecontroleerd en getest, voordat deze aan een tweede leven gaat beginnen. De tests door FixjeiPhone omvatten meer dan 50 punten, waarvan onder andere of de batterij nog goed wordt opgeladen of naar behoren werkt en het controleren van de knoppen en camera’s. De audiokwaliteit en het reactievermogen van het scherm word ook getest, evenals de verbindingen met wifi en overige netwerken.

Waar je hem ook koopt, controleer altijd het garantiebeleid

Dit is de meest logische en belangrijke tip. Wanneer je een refurbished apparaat koopt bij welke winkel dan ook, ga dan altijd even na of ze een goed garantiebeleid hanteren. Bij FixjeiPhone krijg je dan ook een twee jaar garantieperiode, wat aangeeft dat je een toestel in perfecte staat krijgt. De iPhone is door een team van telefoontechnici gecontroleerd op schade, breuk, softwarefouten en andere (verborgen)fouten.

Daarvoor krijg je een zo goed als nieuw gereviseerd toestel met minimale gebruikssporen. Ben je van plan om een gebruikte iPhone te kopen ga dan niet direct in zee met de eerste de beste verkoper. Op het ogenblik heeft het ‘Keurmerk Refurbished’ ‒ wat uitgegeven wordt door Techniek Nederland ‒ zijn goedkeuring geven aan zes aanbieders in Nederland, waarvan FixjeiPhone er een van is.

Indien je toch verplicht wordt tot het nemen van een recenter model

Heb je nog een model waar ‘Ben-Hur’ mee heeft staan te bellen? Dan is de kans groot dat sommige applicaties niet meer ondersteund zullen worden. Dit betekent niet direct dat je het laatste model zou moeten aanschaffen. Neem bijvoorbeeld een refurbished iPhone 11 Pro. Dit is niet het laatste model iPhone, maar toch een uit het topsegment. Je koopt dan ook een telefoon die nog jaren ondersteund zal worden.

Wie de nieuwsberichten heeft bijgehouden, zal gelezen hebben dat vanaf 1 november 2021 bij een aantal smartphones WhatsApp niet meer ondersteund zal worden. Was het al niet meer mogelijk bij de eerste modellen van iPhone nu worden daar de modellen 4 en 4S aan toegevoegd, omdat die nog op iOS-9 draaien. Een goede reden om te kiezen voor bijvoorbeeld een refurbished iPhone 11 Pro van FixjeiPhone en bespaar zo meer dan ruim 400 Euro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.