Kurma: altijd fit en milieubewust

Jouw Kurma-mat als yogamaatje

“Een gezonde geest in een gezond lichaam’, de Romeinen wisten al dat dit een stevige basis is voor een gelukkig en gebalanceerd leven. En hoe vul je beide tegelijk beter in dan met yoga? Wel is het belangrijk dat je jezelf voorziet van goed materiaal om zo kwaliteitsvol mogelijk te starten.

Voor wie graag zelf kiest hoe groot of hoe dik de Yogamat is, heb ik goed nieuws. Je kan namelijk uit meerdere varianten kiezen.
Voor iemand die wat vaker onderweg is, kan een lichtgewicht een betere keuze zijn. Ook als je liever een extra dikke mat hebt – al dan niet omdat je als debutant nog niet erg zeker bent over je evenwicht – vind je op de website van Kurma gemakkelijk precies wat je zoekt. De mogelijkheden op gebied van kleur zijn eveneens enorm breed. Of je nu houdt van pastelkleuren, donkere of simpelweg een primaire kleur prefereert, er is keuze genoeg voor iedere voorkeur.

Waar komt Kurma vandaan?

Leuk om te weten is wellicht waar het woord ‘Kurma’ nu eigenlijk vandaan komt. De oorsprong van het woord kan men terugvinden in het Sanskriet. Kortgezegd is dit een eeuwenoude taal die in het huidige India gesproken werd, nog voor onze westerse jaartelling. De vertaling betekent letterlijk ‘schildpad’ en staat symbool voor de onwrikbare steun aan de wereld. De oude mythologie vertelt ons dat Kurma het universum in evenwicht bracht tijdens een eeuwigdurend conflict tussen de hemel, de natuur en de onderwereld.

Duurzaam en bewust

Yoga is er voor iedereen; leeftijd en ervaring mogen absoluut geen dealbreaker zijn. Wel is het belangrijk om als yogi zowel in balans te zijn met jezelf als met de wereld rondom je. Het maken van milieubewuste keuzes speelt daarin logischerwijze een belangrijke rol. De matten van Kurma zijn op dit vlak zeker een modelvoorbeeld. De duurzame yogamat is namelijk helemaal van deze tijd.
Niet alleen zijn ze namelijk vervaardigd uit bijvoorbeeld ultrasterk PVC of rubber zonder ook maar een halve procent uitstoot te veroorzaken, er gaat tijdens het proces ook nog eens niets verloren qua materiaal. Daarnaast is het een feit dat de matten op meer dan driehonderd schadelijke stoffen getest worden. Hieronder vallen onder andere latex, zware metalen en ftalaten.

Niet alleen de matten zelf, maar ook het geweten van Kurma is zuiver. Zo staat het merk verbeten achter eerlijke productie. Veel bedrijven verplaatsen hun productie naar een land waar werkkrachten financieel uitgebuit worden. Dit is iets dat Kurma pertinent afkeurt. Je kan dus zeker zijn dat jouw Kurma-mat volledig eerlijk en milieubewust vervaardigd is.

Naast het feit dat de matten met respect voor het milieu en arbeid gemaakt worden, is het ook nog eens mogelijk om ze te recycleren. Heeft jouw matje je lang genoeg bijgestaan, maar is de fleur er nu toch echt uit? Geef het dan zonder problemen op om te laten recycleren en wees er zeker van dat je zorgeloos een nieuwe kan gaan uitzoeken. Dit kan heel gemakkelijk via de website van Kurma. Je geeft je naam en e-mailadres plus het merk, type en materiaal van de mat op en kan dan een retourlabel aanvragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.