Tips om beter te slapen – Hoe je een betere nachtrust krijgt

Zelfzorg is belangrijk, maar niet iedereen weet hoe je een goede nachtrust krijgt. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om je slaap te verbeteren. Leer eerst waardoor je niet kunt slapen en maak dan je slaapkamer zo ontspannend mogelijk. Zelf heb ik erg veel baat gehad bij het kopen van een verzwaringsdeken. Je kunt ook een betere matras kopen of een meditatieve app downloaden om je te helpen ontspannen voor het slapen gaan. Ik bespreek het allemaal in dit artikel.

De juiste bed kiezen

Als je een betere nachtrust wilt, moet je ervoor zorgen dat je een matras krijgt dat geschikt is voor jouw lichaam en slaapstijl. Vergelijk ook verschillende beddenmerken, zoals Hästens. Als je een rug- of nekaandoening hebt, moet je overwegen een matras te nemen dat stevig genoeg is om een goede uitlijning van de wervelkolom te bevorderen. Het kiezen van een matras met een gemiddelde stevigheid voor jouw lichaamstype is een goed idee omdat het niet te stevig hoeft te zijn, wat kan leiden tot stijfheid en ongelijke gewichtsverdeling. Matrassen van schuim of hybride materialen zijn een goede optie voor lichte slapers. Op zoek naar een topkwaliteit bed en matras? Kijk dan is bij Vispring.

Van je slaapkamer een plek van comfort en ontspanning maken

Een van de eenvoudigste manieren om de slaapkwaliteit te verbeteren is je slaapkamer zo ontspannend en comfortabel mogelijk te maken. Dit kun je bereiken door rustgevende verfkleuren, beddengoed en een ontspannende temperatuur te kiezen. Aromatherapie kan ook een verschil maken. Ervoor zorgen dat je slaapkamer donker is en vrij van afleiding kan ook heel rustgevend zijn.

Probeer alle afleidingen, zoals elektronica, uit je slaapkamer te bannen. Hoewel je misschien de televisie aan wilt laten staan, kun je het beste de voortdurende afleiding van e-mails en meldingen vermijden. Het werk buiten de slaapkamer laten zal je helpen om mentaal tot rust te komen en beter te slapen.

Onderliggende oorzaken van slapeloosheid identificeren

Het identificeren van onderliggende oorzaken van slapeloosheid is een belangrijke eerste stap om de aandoening te behandelen. Mensen die lijden aan chronische slapeloosheid moeten een arts raadplegen om de oorzaak van hun slaapstoornis te leren kennen en vervolgens de beste behandeling te bepalen. De oorzaak van slapeloosheid kan variëren van lichamelijke problemen tot emotionele problemen. Soms zijn eenvoudige veranderingen in de dagelijkse gewoonten nodig om het probleem te verhelpen.

Sommige medische aandoeningen kunnen bijdragen aan slapeloosheid, waaronder diabetes, hartkwalen en chronische pijn. Slapeloosheid kan ook veroorzaakt worden door problemen met de schildklier. Leeftijd kan ook een bijdragende factor zijn. Naarmate we ouder worden hebben we de neiging om meer voorgeschreven medicijnen te gebruiken, wat ons risico op het ontwikkelen van slaapstoornissen vergroot. Kinderen en tieners kunnen ook moeite hebben met in slaap komen. Sommigen van hen hebben een te vroege of te late interne klok, waardoor ze ‘s nachts verschillende keren wakker worden.

Meditatieve apps gebruiken

Er zijn verschillende meditatie-apps beschikbaar. Er zijn gratis apps en premium apps. De meeste van deze apps bieden duizenden verschillende meditaties die je kunnen helpen te ontspannen en beter te slapen. Sommige apps bieden timers en meditaties met deskundige begeleiding. Je kunt de apps gebruiken voor desktop, Android, of IOS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.