Landsuggesties voor een te gekke rondreis in Zuid-Amerika

Als het aankomt op het maken van een rondreis is Zuid Amerika een van de mooiste continenten die je maar kunt bezoeken. Voor mij persoonlijk staat dit continent enorm hoog op mijn lijstje, alleen heb ik momenteel nog niet de tijd en het budget (Iets harder werken Roos…). In dit continent kun je prachtige landen vinden die uitstekend zijn voor een goede rondreis. Gelukkig heb ik mij goed laten informeren door enkele van mijn vrienden die hier wel zijn geweest! Welke landen zouden zij je aanraden voor een lange rondreis? Om hier achter te komen zal je snel verder moeten lezen, ik ga het je allemaal laten zien!

1. Colombia

Colombia heeft een kleurrijke plaats in de lange lijst van Zuid-Amerikaanse landen die een must zijn om te bezoeken. Het heeft een enorme aantrekkingskracht gekregen dankzij zijn bijzondere cultuur, talrijke festivals en natuurlijk de bekende koffie. Met de opkomst van een stabiele regering en meer bezuinigingen op het gebied van misdaad en geweld is Colombia opgebloeid tot een ongelooflijk veilige en leuke bestemming om naartoe te reizen. Bogota is de hoofdstad van Colombia met ongeveer 8 miljoen inwoners. Het is een kosmopolitisch centrum dat in de afgelopen decennia is uitgegroeid tot een epicentrum van heel het land. Door het bloeiende nachtleven en de talrijke musea zal je hier de tijd van je leven kunnen hebben. Dit alles maakt een rondreis Colombia een echte aanrader!

De meeste landen op dit lijstje kunnen je afschrikken vanwege het regelmatige nieuws rondom drugscriminaliteit, of de horror verhalen van mensen die zijn opgesloten vanwege bijvoorbeeld drugssmokkel of andere zaken. In Nederland zijn sommige soft-drugs legaal, maar daar kunnen ze in dit soort landen erg zwaar mee om gaan. Wil je dus helemaal zeker weten dat jij en je koffer drugs vrij zijn? Dan kan je bijvoorbeeld drugstesten kopen bij de apotheek of online.

2. Peru

Dit land is natuurlijk bekende worden door de oude Inca-beschaving. Peru heeft met zijn talrijke bezienswaardigheden en ongelooflijke valleien een hele hoop te bieden. De mensen in Peru zijn ook enorm trots op hun erfgoed en verwelkomen alle bezoekers die het land willen ontdekken. Het kroonjuweel van Peru is ongetwijfeld de sublieme en “Verloren Stad” van Machu Picchu. Dit archeologische wonder, dat hoog in de bergen ligt, laat je het land op de beste manier zien. Machu Picchu is nog steeds een van de grootste architectonische hoogstandjes van het Incarijk.

3. Costa Rica

Wil je een vakantie met een echte zon zee strand ervaring dan is Costa Rica het land wat je zou moeten bezoeken. Een rondreis Costa Rica heeft alles wat je maar kunt wensen, van het heerlijke eten tot aan de uitgestrekte stranden. Door de vele resorts ben je in staat om optimaal te genieten tijdens jouw vakantie. De prijzen vallen over het algemeen zeer mee, dit maakt het een prima plek voor de studenten die voordelig willen backpacken. Het uitgaansleven is fantastisch en er zijn altijd wel bijzondere festivals te vinden die je kunt ontdekken als je van uitgaan houdt.

4. Chili

Er zijn gewoon zoveel dingen te doen in Chili, dat het moeilijk is om te weten waar je moet beginnen. Het land is enorm uitgestrekt, maar dit is precies wat het een uitstekende plek maakt. Hierdoor kun je namelijk een hoop bijzondere dingen ontdekken. Natuurliefhebbers, kunstenaars, wijn- en levensgenieters, wandelaars, bergbeklimmers en ontdekkingsreizigers zullen allemaal gemakkelijk verliefd worden op wat Chili te bieden heeft. Chili is toevallig de thuisbasis van ‘s werelds droogste woestijn, met delen van het gebied waar nog nooit regen is gevallen. Hier vind je prachtige uitgestrekte vlaktes waar je in de avond naar de sterrenhemel kunt kijken. Een betoverende plek om te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.