Leuke quizzen voor een avond vol gezelligheid

In een tijd van lockdowns en gesloten horeca organiseren we de gezellige avonden steeds vaker thuis. Ook werken we steeds meer en vaker thuis, waardoor we onze collega’s minder spreken. Hoe leuk is het dan om je vrienden, familie of collega’s te verrassen met een quizavond? Vergroot je algemene kennis met een pubquiz of test de onderlinge rivaliteit tijdens een muziekbingo. Wij geven je graag wat tips over de leukste quizzen. Tover jezelf om tot quizmaster en beleef samen een onvergetelijke avond!

Swingende bingo

We beginnen met een variatie op de oer-Hollandse bingo. Dan niet de versie die ze spelen bij de plaatselijke buurtvereniging, maar één waarbij allerlei bekende en minder bekende nummers de revue passeren. Hebben jullie allemaal dezelfde muzieksmaak? Of luistert de een liever naar 100% NL, terwijl de ander fan is van Ed Sheeran? Zet jullie muzikale verschillen aan de kant met een avond muziekbingo! Het juiste recept voor goede dosis gezelligheid met garantie op een avond meezingen én dansen. Ook leuk om iedereen verkleed te laten komen, dat werkt vaak goed op de lachspieren. Kijk voor meer informatie over de muziekbingo op de website van Quizmaestro.

Test je algemene kennis

De quiz der quizzen kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Een pubquiz doet het eigenlijk altijd goed. Wie weet het meeste over onderwerpen als geschiedenis, geografie, muziek of film? Speel de pubquiz in teams of individueel. Een lekker drankje erbij om de hersenen alvast te laten kraken. Je kunt ook een toernooi houden, waarbij er wekelijks of maandelijks een quiz wordt gespeeld. Zo zijn jullie in elk geval zeker van een aantal leuke avonden op de planning. Een mooie prijs voor de winnaar haalt de competitiviteit vast naar boven. Een ander voordeel van de pubquiz is dat deze in allerlei vormen en maten te vinden is. Quizmaestro biedt veel verschillende pubquizzen aan, waaronder ook een online pubquiz. Maak hem persoonlijk of juist over één bepaald onderwerp. Je kunt er alle kanten mee op.

Daag je collega’s uit

Ook op werkgebied zijn we voornamelijk vanuit huis aan het werk, waardoor het des te belangrijker is om eens in de zoveel tijd iets leuks te organiseren voor het team. De pubquiz is ook erg geschikt voor een teamavond, eventueel vanuit huis. Het pubquiz teamuitje van Quizmaestro kun je zelfs op maat laten maken voor jouw bedrijf. Hoe leuk is het om persoonlijke vragen terug te zien in de quiz! Ook is de quiz dan volledig in stijl van het bedrijf. Daag je collega’s uit en ontdekt wie de meeste muziekkennis heeft of het beste heeft opgelet bij aardrijkskunde. Bijkomend voordeel: tussendoor is er genoeg tijd voor de smalltalk die normaal bij het koffiezetapparaat plaats vond.

De komende tijd kun je er dus flink op los quizzen. Naast bovenstaande voorbeelden zijn er natuurlijk genoeg andere quizzen te vinden. Quizmaestro heeft een ruim aanbod, voor elke gelegenheid. Zoek iets leuks uit en geniet met elkaar van een gezellige avond. Hopelijk ook voor de verliezers, maar dat hebben jullie zelf in de hand. Veel quizplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.