De beste manieren om je tuin in te richten

Naast een tof woon interieur is het ook fijn als het oog op een mooie tuin valt. Voor de tuin zijn talloze elementen te krijgen die jouw tuin een waar paradijs maken om te verblijven. Denk aan grote bloempotten met mooie planten, een vijver, een terras en een tuinmeubel set. Op warme zomerdagen kan de tuin een tweede woonkamer zijn. Wat dacht je van een heerlijke BBQ of een vuurkorf voor de gezelligheid bijvoorbeeld?

Bloempotten

Een bloempot voor buiten kan mooi staan en vormt een eyecatcher. Anders dan planten in de aarde is een bloempot sierlijk en kan in verschillende afmetingen neergezet worden. Bloempotten sieren de randen van de vijver, een terras of een aangelegd grindpad in de tuin. Veel planten zijn geschikt om in een pot te zetten. Met wat potgrond en regen krijgen ze voldoende verzorging. In droge periodes moeten planten in potten wel extra water en ook moeten ze een keer in de zoveel tijd worden voorzien van mest.

Een vijver

Vijvers aanleggen kan zo duur of goedkoop mogelijk als je zelf wilt. Hierbij kun je denken aan het graven van een vijver met folie als ondergrond of het toepassen van een uitbouwvijver met randen van graniet of ander soort natuursteen. Een folie vijver aanleggen is een aardig karwij maar kan wel een goede biotoop voor vissen vormen. De cyclus van de natuur komt vanzelf opgang en er zal veel flora en fauna in en rondom de vijver ontstaan. Een vijver kan een fontein bevatten voor een leuk effect en moet meestal worden voorzien van een stevig filterpomp om hem zo schoon mogelijk te houden.

Maak een leuke zithoek met meubels en BBQ

Een BBQ kan een leuke aanwinst zijn voor de tuin. Je kunt daarnaast met de hele familie BBQen en eten met een vuurkorf in de tuin voor de gezelligheid. Maak je terras compleet met een tuin loungeset. Een bank voor meerdere personen, stoelen, tafel en wat sfeerverlichting maken de tuin compleet. Je kunt ook een zithoek maken aan de vijver met een vlonder die je als terras gebruikt. Zo heb je in de avond een maaltijd aan het water met vrienden. Verder kun je ook een tuinhaard kiezen. Deze stook je met brandhout. Leuke stapels gehakt hout staan tevens sfeervol ter decoratie in de tuin. Met andere objecten kun je ook decoreren zoals roestige vogelhuisjes, een oud roestig bankje en wat grappige tuinkabouters bijvoorbeeld. Een gazon en terras kun je afbakenen met straatbandjes. Zo blijven wortels van bomen en planten binnen de perken en groeien deze niet door.

Waterspel en beplanting

Ook leuk in de tuin is een waterspel van bamboe en natuursteen. Maak een mini biotoop met rotsen, een watervalletje en een waterpomp. Hierbij kun je een deel met grind of natuursteen maken. Daaromheen zet je mooie bloemen, planten en beelden bijvoorbeeld. Mooie grassen zijn siergrassen en verder kun je de tuin opleuken met een taxushaag. Ga vooral opzoek naar groene planten die het hele jaar hun bladeren behouden om elk seizoen van een mooie tuin te kunnen genieten.

Een overkapping of tuinhuisje

Met een overkapping kun je droog in de tuin zitten. Overkappingen zijn fijn als terras. Je kunt ze sieren met sierplanten en klimop bijvoorbeeld. Een vorm van overkapping is een theehuisje of een prieel om onder te zitten. Je kunt dan een high tea reserveren aan al jouw gasten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.