Lifestyle | Iphone X of Iphone 8 Plus?

Jij als lezer of misschien zelf als blogger vind foto’s maken misschien wel net zo leuk als ik. Aangezien ik niet altijd mijn camera bij me heb vind ik het ook heel erg belangrijk dat mijn telefoon mooie foto’s maakt. Aangezien ik het idee heb dat mijn IPhone 7 niet meer hele fantastische foto’s maakt (of gewoon omdat ik weet dat het beter kan), zit ik heel erg te twijfelen over welke nieuwe telefoon ik wil gaan aanschaffen. Het leek me leuk om voor mijzelf nou eens de voor- en nadelen van de IPhone X en IPhone 8 plus op een rijtje te zetten. Ik struinde het internet af naar reviews en keek miljoenen youtube-reviews maar een keuze maken vind ik toch wel erg lastig. Vandaag ga ik jullie mijn dilemma’s voorleggen.

Waarom iPhone?

Eenmaal een Apple meisje, altijd een Apple meisje denk ik. Mijn eerste iPhone was de iPhone 4; en ik ben sindsdien nooit meer overgestapt naar Android. Al zal er vast niets mis mee zijn, ik vind Apple gewoon fijn; het werkt samen met mijn MacBook, iMac en mijn iPad (verder heel niet verwend ofzo, maar ik heb er gewoon goed voor gespaard). Het leek me dan ook meer dan logisch dat ik opnieuw voor een nieuwe iPhone ga, de afgelopen jaren kwam het altijd precies zo uit dat ik telkens wanneer mijn abonnement afliep; ook de nieuwe iPhone uitkwam en ik dus automatisch de nieuwste versie nam. Afgelopen jaar was dat niet het geval, mijn abonnement loopt nog tot September maar ik wil toch echt wel in September een nieuwe hebben. Nu weet ik dat er waarschijnlijk in September ook weer nieuwe iPhones uitkomen, maar je weet maar nooit wat die gaan kosten en ik moet dan eerst maar weer gaan bedenken welke nier ik wil gaan verkopen. Tot die tijd probeer ik nu elke maand iets opzij te leggen zodat ik zo min mogelijk organen hoef te verkopen wanneer het tijd is om de beslissing echt te gaan maken.

iPhone X VS iPhone 8 Plus

UITERLIJK
Dat de nieuwe iPhone X of iPhone 8 plus allebei prachtig mooi zijn (ja ik zei dit echt), is er op technisch gebied en ook in prijs een verschil. Over het uiterlijk van de iPhone kan ik enkel en alleen maar zeggen dat ik ze beide mooi vind.

IPHONE X
De nieuwe iPhone X heeft natuurlijk geen home-button meer; maar van vrienden om mij heen die deze beauty al hebben weet ik dat je daar zo aan gewend bent. Ook is de hele voorkant eigenlijk scherm en dus touchscreen, wel zit er bovenin een soort balkje waar de camera en het geluid in verwerkt zit. Ik hoor en lees veel op het internet dat dat vele mensen zich hier mateloos aan irriteren, ik denk dan; waar maak je je in hemels naam druk om? Ik vind het wel wat hebben.

IPHONE 8 PLUS
De iPhone 8 plus heeft wel nog de oudere vormgeving maar wel een vernieuwde achterkant op het gebied van materiaal. Net zoals de iPhone X is deze van glas gemaakt. Natuurlijk is de iPhone 8 plus voor mij al een hele overgang omdat hij een stuk groter is als mijn iPhone 7, nu heeft mijn broer deze en heb ik hem dus al enkele keren vast gehouden en als je hem maar 10 minuten in je handen hebt; ben je er zo aan gewend (ik heb hele kleine handen dus dit vond ik nogal een ding).

SPECS
Over de specificaties kan ik een hele boel zeggen maar heel eerlijk heb ik er gewoon niet zoveel verstand van, vanuit veel reviews die ik online heb gekeken kon ik opmaken dat kwa specificaties er niet ontzettend veel verschil zit tussen de iPhone X en de iPhone 8 plus. Maar natuurlijk wel enkele die zelfs een noob als ik interessant vind. Wat ik ontzettend leuk vind aan de iPhone X is dat er iets nieuws geintroduceerd wordt; Face ID, voortaan kun je je telefoon niet meer ontgrendelen met je vinger maar door enkel de telefoon voor je gezicht te houden. Dit is iets wat niet kan bij de iPhone 8 plus. Het schijnt best goed te werken behalve als je een zonnebril draagt; die moet dan wel weer even af. Maar dat vind ik niet heel storend denk ik.

Aangezien de IOS niet gaat veranderen kwa uiterlijk (geen grote dingen) zal er niet ineens een heel ander menu zijn en zal alles er niet ineens heel anders uit gaan zien. Vind ik juist wel fijn, ik weet precies hoe mijn iPhone werkt en daar wordt ook niets in veranderd.

Wil je precies de verschillen weten van de binnenkant van iPhone X en iPhone 8 plus? Op deze site vond ik een heel makkelijk overzicht met alle verschillen en gelijkenissen; neem dus vooral daar even een kijkje.

CAMERA
Kijk nu gaan we het hebben over iets wat ik belangrijk vind, de camera. Ik leef bijna met mijn camera van de telefoon, ik maak er alle foto’s mee voor mijn weekplogs en ook grotendeels voor mijn Instagram. Zeker voor reizen vind ik het toch ook wel erg handig als mijn telefoon goede foto’s maakt. Ik was bij de iPhone 7 plus al ontzettend jaloers op de portret modus die niet op de iPhone 7 zit en was dan ook blij om te zien dat deze zowel op de iPhone X als de iPhone 8 plus, weer te vinden is (het aantal iPhone in dit artikel is echt intens).

PRIJS
Aan de prijs valt niet te ontkomen, het zijn dan ook geen goedkope prijzen en zoals ik eerder benoemde; zal ik een nier moeten gaan verkopen of een hele rijke vent aan de haak slaan. Aangezien het tweede nog veel onwaarschijnlijker is als het eerste, hou ik het voorlopig maar bij sparen. Hieronder de prijzen voor losse toestellen (je kunt natuurlijk ook een abonnement nemen):

iPhone X – € 1057.00  (dit zijn prijzen vanaf, je hebt natuurlijk nog keuze in hoeveelheid GB’s je wilt waardoor het toestel duurder wordt).

iPhone 8 plus – €  829.00  (dit zijn prijzen vanaf, je hebt natuurlijk nog keuze in hoeveelheid GB’s je wilt waardoor het toestel duurder wordt).

Welke wil ik?

Ondanks dat ik me er nu nog meer in verdiept heb vind ik de keuze nog steeds erg lastig. Zeker ook omdat er aanwijzingen zijn dat er in september weer nieuwe versies uitkomen, of dat dan een iPhone 11 is of niet is nog niet echt bekend.

Mijn voorkeur nu gaat nog steeds uit naar de iPhone X; deze is kwa uiterlijk vernieuwender en dus meer “anders” (beetje gek woord ofzo). Daarnaast heb ik mega kleine handen en ben ik bang dat de iPhone 8 plus echt een miljoen keer uit mijn handen gaat vallen. Al zeggen mensen dat je daar heel snel aan went. Wel vind ik het grotere scherm ook wel weer iets hebben omdat ik dan weer makkelijker kan werken aan bijvoorbeeld mijn blog en heb ik een groter scherm als ik even tussendoor YouTube filmpjes wil kijken.

Ik ben heel erg benieuwd mocht jij deze keuze herkenbaar vinden en uiteindelijk toch een keuze gemaakt hebben; welke heb je genomen en wat was voor jou de doorslaggevende factor! Laat het even weten in een reactie hieronder.

Liefs,
Rosita Elise

3 thoughts on “Lifestyle | Iphone X of Iphone 8 Plus?

  1. Ik twijfelde ook! Heb afgelopen week de 8 plus gekocht en ben er heeel blij mee! Ik ben nu al aan de grootte gewend en vind het heerlijk. En die portretfunctie inderdaad, geweldig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.