Met deze tips haal je je theorie examen in één keer!

Je wil graag je autorijbewijs behalen, maar de kans is groot dat het theorie examen niet je favoriete onderdeel is. Dit is natuurlijk begrijpelijk, omdat je gewoon lekker de weg op wil! Gelukkig is het behalen van je theorie examen minder moeilijk dan het lijkt. Hieronder vind je een aantal tips die ervoor gaan zorgen dat jij straks zonder zorgen je theorie examen in één keer kunt binnenhalen!

1. Leer effectief

Zit je de hele dag met een theorieboek op schoot alles door te lezen? Grote kans dat het een eeuwigheid duurt tot dat je de stof volledig onder de knie hebt. Uit veel onderzoeken blijkt dat je het beste leert wanneer je actief met de leerstof omgaat. Het maken van een samenvatting is daarbij een goed begin, maar daar houdt het niet op! Stel bijvoorbeeld je eigen oefenvragen op met behulp van flashcards of praat met anderen over de stof. Het is belangrijk dat je de stof tastbaar en praktisch toepasbaar maakt, het slechts lezen van het boek is meestal helaas onvoldoende. Het allerbelangrijkste is blijft consistent je Theorie-examen oefenen en leren.

2. Oefenen, oefenen, oefenen

Het daadwerkelijk oefenen van de stof is misschien wel de belangrijkste stap in het leerproces, zo train je namelijk je hersenen. Wanneer je gebruik maakt van een handige online leeromgeving, zal het leren je een stuk makkelijker afgaan. Je zult merken dat je steeds beter ingespeeld raakt op de vragen en dat je bekend raakt met de manier waarop de vragen worden gesteld. Wist je dat je gemiddeld tot wel drie keer zo snel kunt slagen door gebruik te maken van een dergelijke online leeromgeving? Daarnaast vind je er naast oefeningen ook gewoon de leerstof. Ideaal wanneer je een hekel hebt aan boeken! Daarnaast kan je ook gewoon gratis een theorie-examen oefenen.

3. Onderschat het niveau niet!

Feit is nou eenmaal dat op dagelijkse basis veel mensen zakken voor hun theorie examen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het gegeven dat mensen het theorie examen ontzettend onderschatten. Het is geen hogere wiskunde, maar neem het wel serieus! Wanneer je het serieus neemt, loop je al een stap voor op vele anderen.

4. Blijf goed voor jezelf zorgen

De hele dag leren is niet effectief, naar verloop van tijd nemen je hersenen immers nog maar amper nieuwe stof op. Wanneer je onafgebroken door blijft leren is dit zonde van je kostbare tijd. Gun jezelf genoeg tijd om alle stof te leren en neem genoeg pauzes. Ook factoren als slaap, voeding en leeromgeving spelen erg mee. Wanneer je goed voor jezelf zorgt, zal je merken dat leren een stuk aangenamer wordt!

5. De dag voor het examen

Heb je het examen morgen? Herhaal de stof nog eens een keertje rustig om je hersenen te stimuleren. Voor de rest geldt: neem je rust en ontspan even, het is niet verstandig om nog op het allerlaatste moment de stof er bij te pakken, hier leer je namelijk nog maar weinig van. Geniet op de avond voor je examen van je favoriete film of serie of lees een goed boek. Vertrouw op je voorbereiding en dan komt het vast goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.