Geef je tuin een make-over met o.a. een windscherm

De winter moet nog komen, maar dat betekent niet dat je niet al bezig kunt zijn met de tuin voor het voorjaar! Voordat je het weet schijnt de zon weer vaker en neemt de temperatuur weer toe. Dan weet je dat het de ideale tijd is om je tuin aan te pakken. Dan kun je er de hele zomer lekker van genieten!

Maak een plan

Als je de tuin grondig wilt aanpakken, zorg dan dat je een plan maakt. Maak een indeling en zet deze op papier. Zo houd je overzicht en maak je ook geen grove inschattingsfouten. Immers staan alle berekeningen op papier en weet je hoe groot je tuin is en welke ruimte je hebt. Al zet je het even uit in grove lijnen, dat kan al enorm helpen!

De stijl

Welke stijl zou je in de tuin willen hebben? Ga je voor het nu helemaal hippe boho gevoel of laat je het liever bij een verfijnde Aziatische tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos! Probeer wel zoveel mogelijk in een bepaalde stijl te ontwerpen/bouwen. Zo hou je rust in je tuin en in je hoofd!

Welke planten

Dan ga je vervolgens bepalen welke planten er bij je stijl horen. Zijn het Aziatische bloemen of ga je voor de kleur roze? Kijk welke planten waar het beste kunnen staan. Daar moet je rekening mee houden als je wilt dat ze zo lang mogelijk een fijn leven in je tuin hebben. Ligt je tuin op het noorden of het zuiden? Je kunt tegenwoordig enorm veel informatie over plantensoorten vinden online, zo lees je ook snel genoeg of deze geschikt is voor de locatie van jouw tuin.

Hoeveelheid onderhoud

Bedenk goed hoeveel onderhoud je aan de tuin wilt hebben. Mocht je er stiekem geen fan van zijn, werk dan meer met planten die niet veel onderhoud nodig hebben. Het meest ideale is een tuin waar je veel tegels in legt, alleen het grote nadeel is dat dit minder goed voor het milieu is. Probeer dus wel zoveel mogelijk planten en bloemen te laten staan in je tuin!

Een windscherm

Een windscherm in de tuin voor het terras, of op je balkon, kan enorm veel uitkomst bieden. Je zit lekker uit de wind en je kunt van de eerste zonnestralen al lekker genieten! Een windscherm is uittrekbaar/oprolbaar waardoor ie makkelijk in gebruik is. Het is ook misschien wel fijn om wat meer privacy in de tuin of op het balkon te hebben. Zo kunnen je buren niet gluren en heb je zelf alle rust om een boek of tijdschrift te lezen.

Als je een terras windscherm zoekt, kies dan voor eentje die lang meegaat en op maat gemaakt kan worden. Zo kun je deze helemaal samenstellen om aan het formaat van je balkon of tuin te voldoen. Ideaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.