Mijn leukste ideeën voor een kinderfeestje

Heb je geen inspiratie voor het organiseren van een kinderfeestje? Geen nood, want er zijn genoeg dingen te bedenken voor het feestje van je zoon of dochter die niet alleen leuk zijn, maar ook nog eens origineel. We hebben daarom de leukste kinderfeestjes voor je op een rijtje gezet, waar niet alleen de jarige zelf, maar ook de jonge gasten, een leuke herinnering aan overhouden.

Organiseer een themafeestje

Veel kinderen hebben een favoriet stripboek of zijn fan van een bepaalde tekenfilm. Er is niets leuker dan een feestje te organiseren dat helemaal in het teken staat van de held van de jarige. Of kies een thema dat aansluit bij de sport die je kind graag beoefent of kijkt, zoals voetbal of autoracen. Hang slingers op die bij het thema aansluiten en kies daar passende spelletjes bij en kijk een film in dat thema. Om helemaal in de sfeer van een tekenfilmheld te blijven, kunnen de kinderen bijvoorbeeld geschminkt worden door een Schminker kinderfeestje. Maak na afloop van ieder kind een polaroidfoto en een groepsfoto die je aan het eind van het feestje uitdeelt. Zo hebben de kinderen nog een leuk aandenken, ook als de schmink er allang weer afgewassen is.

Een volledig verzorgd kinderfeestje

Zie je er tegenop om zelf een feestje te organiseren, dan kun je het jezelf ook gemakkelijk maken. Want als je een Entertainers voor kinderfeestjes inhuurt, hoef je niet meer na te denken over de invulling van de middag of de avond. Een entertainer is beschikbaar voor kinderfeestje voor diverse leeftijden. Je kunt bijvoorbeeld iemand laten komen die ballonnen kan vouwen. Dat is gegarandeerd een succes bij jonge kinderen. Voor wat oudere kinderen kun je denken aan een kinderdisco, met echte discolampen, een dj die de draaitafel bedient en uiteraard de leukste dansmuziek.

Feestjes buiten de deur

Natuurlijk kijk je in eerste instantie naar wat je eigen kind leuk vindt als het om een feestje gaat. Is je kind een beetje sportief en in voor wat actie? Dan is het zwembad een echte aanrader, als iedereen een zwemdiploma heeft. Of je gaat naar een speeltuin waar bijvoorbeeld trampolines beschikbaar zijn. Zo kunnen de kinderen die uitgenodigd zijn zich allemaal op hun eigen manier uitleven. Kijk goed of de activiteiten ook aansluiten bij de leeftijd van de kinderen. Voor oudere kinderen kun je kiezen voor een skatepark of laat ze de uitdaging aangaan van het beklimmen van een muur in een klimhal. Of je organiseert een speurtocht in de buurt, waar je spannende en uitdagende opdrachten in verwerkt.

Feestjes met een culinair tintje

Is je kind een echte lekkerbek, dan is een feestje waar de kinderen zelf iets kunnen koken of bakken, eveneens een leuk idee. Jonge kinderen kunnen cupcakes versieren, de oudere kinderen kunnen zelf ook meehelpen om deze te bakken. En wat dacht je ervan om iedereen zijn eigen pizza te laten maken? Succes verzekerd. Want je weet zeker dat elk kind zijn favoriete ingrediënten erop zal leggen en het dus ook met smaak zal opeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.