Nederlanders kiezen voor kerstvakantie in eigen land 

Veel Nederlandse gezinnen waren het al van plan en daar is met de lockdown geen verandering in gekomen; men blijft dit jaar veelal dichtbij huis. Doordat de feestdagen niet groots gevierd kunnen worden als gevolg van de geldende coronaregels, besluiten veel gezinnen een vakantiehuisje te boeken. Opvallend is dat dit best wat luxer mag voor veel huishoudens. Onder meer een vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad, of een vakantiehuisje met jacuzzi wordt hierbij overwogen. Het fijne aan een privé zwembad of jacuzzi is de mogelijkheid om in de eigen bubbel te blijven. Je komt nauwelijks in aanraking met andere gezinnen, wat de kans op een besmetting met het coronavirus minimaliseert. 

Vakantiehuisjes al eerder geboekt door gesloten scholen 

Niet alleen kiest men voor een luxe vakantiehuisje tijdens de kerstvakantie. Ook plant men de vakantie al wat eerder dan andere jaren. Dit hangt samen met het feit dat de basisscholen een week eerder gesloten werden. Op een vakantiepark is vrijwel standaard een draadloos netwerk beschikbaar. Voor waar dat niet geldt, kan men een hotspot maken van de smartphone van het werk. Ouders kunnen zo blijven werken, terwijl de kinderen zich op het vakantiepark vermaken. Het krijgt de voorkeur boven vakantiebestemmingen in een ander Europees land. Vakantieparken zagen in de weken voor de reguliere kerstvakantie het aantal boekingen razendsnel oplopen, toen duidelijk werd dat de coronaregels verder zouden worden aangescherpt. 

In de herfstvakantie koos men voor een vakantie buiten Nederland 

De trend voor deze kerstvakantie strookt niet met die in de herfstvakantie. In de herfstmaanden kozen veel Nederlanders juist voor een vakantie buiten het eigen land. Populaire bestemmingen waren in deze periode Tenerife, Madeira en Corsica. Ook andere bestemmingen, zoals Barcelona, Madrid en Berlijn, waren in trek. Het was niet gek dat men in de herfstvakantie veelal voor een vakantie buiten Nederland koos. In de afgelopen zomer was het aantal dagen met zomers weer zeer beperkt. De herfstvakantie bood gezinnen de mogelijkheid om dat aantal nog wat te verhogen door een vakantie naar een Zuid-Europese bestemming te boeken. Daar is het ook in het najaar fijn vertoeven. 

Veel onzekerheid over nieuwe omikron variant 

Er heerst een grote onzekerheid over de nieuwe omikron variant. Men stelt dat deze variant veel besmettelijker is dan de huidige delta variant. Het is zelfs zo, dat men verwacht dat de omikron variant al aan het begin van 2022 de dominante mutatie van het coronavirus is in Nederland. Voor de Nederlandse regering is de besmettelijkheid van het virus de voornaamste reden om een nieuwe lockdown in te voeren. Het moet voorkomen dat de druk op de zorg op hoog tempo toeneemt. De komende weken moet blijken of de lockdown voldoende is om het aantal besmettingen beperkt te houden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.