Er weer niet op uit deze winter, zo hou je jezelf bezig

De Sint is het land weer uit en de winter staat voor de deur, maar omdat we door dat stomme virus nog steeds niet te veel samen mogen komen en we door het veranderende klimaat ook geen sneeuw- of schaatspret hoeven te verwachten, houden we het ook voor deze winter bij tips om gezellig binnen op de bank je tijd door te komen tot de zon letterlijk en figuurlijk weer gaat schijnen.

Hoewel het aanbod van casino websites in Nederland alleen maar toe blijft nemen en je natuurlijk nooit echt uitgekeken kunt raken op Netflix en Amazon, tips die we ons vorige artikel al met je deelden, zijn er nog veel meer verschillende dingen die je, op afstand, samen met je vrienden en familie zou kunnen doen.

1. Stadia

Gamen is en blijft populair, maar zoals je wellicht hebt meegekregen is er zo’n groot tekort aan computerchips dat het moeilijk is om de nieuwste game console of videokaart voor je computer te kunnen kopen. Maar alles gaat tegenwoordig de cloud in, ook gamen! Met Stadia van Google draaien je favoriete spellen op een computer in een datacenter en wordt het dan direct naar je TV, computer of smartphone gestreamd.

2. Pictionary

Bijna iedereen heeft ondertussen ervaring met thuiswerken en dus zijn of haar favoriete videobel platform: of het nu Teams, Zoom of het ouderwetse Skype is, op deze manier kun je natuurlijk gewoon de oude klassiekers als Pictionary of Hints met elkaar spelen. Het enige nadeel is natuurlijk dat iedereen zijn eigen whiteboard of flipover moet hebben en voor zijn eigen versnaperingen moet zorgen.

3. Administratie

Laten we ook eens wat nuttigs in het lijstje opnemen: wanneer heb jij voor het laatst al je administratie goed geordend? Het is natuurlijk een rot klus, maarja het moet ook gebeuren en wie weet kom je met alle tips en trucs die je tegenwoordig online kunt vinden nog wel een paar goede bespaartips of aftrekposten tegen? En zeg nou eerlijk, met een schaal kerstkransjes en een kop warme choco op de bank is het best te doen toch?

4. Creatief

Door creatief bezig te zijn kun je jezelf even helemaal van de wereld afzonderen en je hersenen wat welverdiende afleiding geven. Heb je een hobby waar je al tijden niet aan toegekomen bent omdat je denkt geen zin te hebben? Zet je er gewoon weer even toe, en je zult waarschijnlijk snel weer ontdekken waarom je tekenen, breien of puzzelen ook alweer zo leuk vond. Mocht je echt toe zijn aan iets nieuws, open dan TikTok, Pinterest of Youtube en scroll snel door alle duizenden ideeën tot je iets vind wat je aanspreekt.

5. Tuinieren

Of je nu een tuin, dakterras, balkon of enkel een paar vensterbanken hebt, het is heerlijk om dingen te groeien (en nog leuker om dingen te groeien die je kunt eten!). Het probleem is wel dat je het vaak pas bedenkt als het te laat is, wist je bijvoorbeeld dat je bollen vaak al in december in de grond moet stoppen? Begin daarom deze keer wel op tijd met het plannen en je zult volgend jaar als ze zon weer begint te schijnen volop kunnen genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.