Niemand kijkt meer raar op als we het over seksspeeltjes hebben

Beschouwden we veertig jaar geleden vibrators als een toevluchtsoord voor eenzame of gefrustreerde vrouwen, tegenwoordig heeft meer dan de helft van de vrouwen wel een of meerdere seksspeeltjes in huis. En aangezien iedereen het een taboeloos onderwerp is gaan vinden, zijn het niet enkel de alleenstaanden die weten hoe ze zich moeten verwennen.

In menig kamer van koppels of echtparen is wel een seksspeeltje te vinden om de relatie nog spannender te maken. En gaan we het vergelijken met niet gebruikers, genieten vrouwen die regelmatig een vibrator of clitoris stimulator gebruiken van meer verschillende seksuele voordelen, zoals: meer libido, grotere opwinding, meer zelfsmering en grotere kans op een orgasme. Meer erotische bevrediging verhoogt ook de elementen van seksueel genot.

7 handige tips voor het kiezen van een vibrator:

1. Kies een model dat waterdicht is

Beperk jezelf nooit tot waar en wanneer je een beetje plezier mag hebben. Je weet nooit wanneer je zin hebt om jezelf te plezieren. Het kan een paar minuten zijn tijdens de ochtend douche of ‘s avonds bij het nemen van een bad. Je weet maar nooit! Het gaat erom dat je altijd waar dan ook de mogelijkheid hebt om overal van je seksualiteit te genieten zonder je druk te maken dat je vibrator kapot gaat wanneer deze in contact komt met water.

2. Wanneer discretie gewenst is

Deel je een woning met andere bewoners in een gehorige omgeving, dan is het een goed idee om een vibrator aan te schaffen die weinig geluid maakt. Niet alleen voor thuis, ze zijn perfect voor waar dan ook. Wanneer je als vrouw je even wilt terugtrekken, omdat de drang er hoog is, dan is het laatste wat je wilt is betrapt worden. Vibrators zijn verkrijgbaar in elk formaat, dus ook pocketformaat om discreet mee te kunnen nemen. Sommige dingen zijn een privéaangelegenheid en dat moet je zo kunnen houden. Zacht trillende mini-vibrators zijn dat de beste keuze.

3. Groot betekent niet altijd beter

Ben je nieuw met seksspeeltjes en je zoekt een model om te beginnen waarvan je denkt deze pas bij mij, kies dan voor iets kleiner of begin met een clitoris vibrator. Laat je niet overweldigen door een pornofilm, om dan te kiezen voor een monsterdildo. Mannen hebben wat dat betreft een op hol geslagen fantasie en zien vrouwen het liefst met dit soort apparaten van buiten proporties. Ga voor vibrators en stimulators die je makkelijk overal naar toe mee kunt nemen. Heb je werkelijk behoefte aan wat groters, kun je alsnog die stap maken.

4. Verschillende snelheden, niet noodzakelijk wel zo prettig

Elke vibrator bezit bepaalde kwaliteiten. Zo zijn ze van verschillende formaten, vormen en wel of geen regelbare snelheden. Ben je gewend om je altijd te stimuleren met dezelfde vibrator die een en dezelfde snelheid heeft, dan kan dat behoorlijk eentonig worden. Zoek daarom altijd naar het juiste seksspeeltje met verschillende snelheden. Je lichaam voelt niet elke dag hetzelfde, naarmate de maand vordert zal je lichaam anders aanvoelen.

Je bent dan misschien gevoeliger dan de dagen ervoor, dus heb je minder prikkeling nodig om overstimulatie te voorkomen. Op andere dagen zul je misschien wat meer nodig hebben. Het is wel zo prettig om dat zelf te kunnen regelen met variabele snelheden.

5. Pulserende stimulatie

Het is heerlijk om altijd van dezelfde vibratie te genieten, maar als het je vlug naar ‘het moment’ brengt is misschien de lol er snel af. Ben je op dat punt erg gevoelig, dan zou je willen dat de vibrator meerdere opties had. Verschillende pulserende instellingen zijn wat dat betreft geweldig.

Door te experimenteren met jezelf kun je ‘het moment’ uitstellen en laat je het toe wanneer jij dat wilt. Het schakelen tussen verschillende instellingen zullen je een heel andere ervaring geven. Niet elke vibrator of clitoris stimulator hebben zo’n optie, houd daar dus rekening mee. Het is zeker de moeite waard!

6. Batterijen of oplaadbaar?

Beide hebben voor- en nadelen. Kies je voor een oplaadbare, dan kun je hem altijd in of op het nachtkastje erbij hebben. Er zijn modellen die er een mooie oplaadhouder bij leveren of je plugt hem aan de oplader. Maar welke oplaadbare je ook kiest, je hebt altijd een voorraad oplaadvermogen tot je beschikking.

Nadeel van een oplaadbare kan weer zijn, dat als je de (mini)vibrator meeneemt en deze is of raakt leeg, dan moet je hem ook ergens kunnen opladen. Eentje die dan op batterijen werkt kan dan toch meer uitkomst bieden. Een stel extra batterijen neem je makkelijker mee, dan dat je moet zoeken naar een stopcontact.

7. Kies voor het juiste materiaal

Niet iedereen is even gevoelig, maar bij sommige materialen is de een dat wat meer dan normaal. Ze zijn praktisch allemaal ontworpen om het lichaam binnen te dringen en materiaal zoals: rubber, latex of PVC kunnen op den duur gaan afbreken, schimmelen of schadelijke bacteriën gaan bevatten als je ze niet goed schoonmaakt. Gebruik altijd een goede toycleaner en wil je het helemaal op safe spelen, kies dan voor keramiek, siliconen of ABS plastic.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.