Ontdek Nederland op Vele Manieren

Iedereen kent ze wel, de foto’s in de reisgidsen van prachtige witte stranden met wuivende palmbomen. Verre strandvakanties zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar sinds de pandemie is het steeds moeilijker om naar het buitenland te reizen.

Gelukkig kent ook ons eigen land veel mooie en unieke plekken. Met 450 kilometer aan kustlijn heeft Nederland veel mogelijkheid tot strand bezoek. Zo is het nu de ideale tijd voor het boeken van een last minute bungalow aan zee met dit heerlijke weer! En met 21 nationale parken is er voor de natuurliefhebber genoeg keuze om actief van de buitenlucht te genieten. En wie van kunst en cultuur geen genoeg kan krijgen, kan zijn hart ophalen in een van de prachtige steden die ons land rijk is. En natuurlijk leent ons vlakke land zich erg goed om dit allemaal op de fiets te verkennen.

Voor de buitenliefhebbers

Even ontsnappen aan de drukte van de stad of de hectiek van een stressvolle baan. Dat doe je natuurlijk met je neus in de frisse buitenlucht. En waar kan dat beter dan op de heide van de Veluwe of tussen de oerbossen in Drenthe? Maar om echt even helemaal te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, reis je af naar een van de unieke Waddeneilanden. Ieder eiland heeft zijn eigen kenmerken en sfeer en ze zijn allemaal uniek. Zo hebben Terschelling en Texel grote stranden en kun je er uren rond fietsen. En zijn Ameland, Schiermonnikoog en Vlieland rustig en kun je je helemaal alleen wanen in de stille natuur.

Met veerboten vanaf het vaste land zijn alle eilanden goed te bereiken. Alleen Vlieland en Schiermonnikoog zijn niet toegankelijk voor auto’s. Dat zorgt wel weer voor een heerlijk rustige sfeer op de eilanden. Ook is er keuze genoeg aan verblijf en activiteiten op alle eilanden. Op de website de leukste weekendjes weg Nederland kun je wat meer vinden over verschillende opties voor verblijf op een eiland of een weekendje weg op een andere mooie locatie in de Nederlandse natuur.

Cultuur en historie

In de zeventiende eeuw was Nederland zeer welvarend en dat is terug te zien aan de grote hoeveelheid mooie steden die in die tijd erg snel ontwikkelden. De binnenstad van Amsterdam is natuurlijk een historisch museum op zich zelf. Maar ook steden als Leiden, Gouda en Delft hebben prachtige bezienswaardigheden en interessante musea. En voor wie niet alleen in de drukte van de randstad wil zitten, zijn de zogenaamde ‘Hanzesteden’ ,langs de rivier de IJssel, een prachtige bestemming. Steden als Deventer, Zutphen en Kampen zijn rijk aan historie en cultuur. En als je je even buiten de stad begeeft, wordt je omringt door rust en natuur langs de oevers van de IJssel. Met de fiets kun je over de dijken van de ene stad naar de andere fietsen en onderweg genieten van de vele vogels die ons land rijk is.

Deze steden zijn met het openbaar vervoer allemaal goed te bereiken, maar in sommige steden is het lastig om jouw eigen auto te parkeren. Voor wie het openbaar vervoer wat te veel gedoe vindt en het niet aandurft met eigen vervoer het drukke stadscentrum in te rijden, zijn er natuurlijk ook georganiseerde reizen. Om een indruk te krijgen van dit soort reizen kun je kijken op leuke ideeën voor 50 plussers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.