Op een haar na; dit zorgt écht voor een volle haardos!

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een weelderige haardos. Nu hoeft dat ook niet, maar wanneer je merkt dat je haar dunner en futlozer wordt door de jaren heen, kan dit wel voor onzekerheid zorgen. Gelukkig zijn er manieren die ervoor zorgen dat je haar wel prachtig blijft of juist weer prachtig wordt. Hier zijn diverse manieren en trucjes voor. Welke zaken zorgen voor een prachtige haardos, ook wanneer je ouder wordt? Lees snel verder.

Afbeelding met persoon, pols, person, Elleboog

Automatisch gegenereerde beschrijving

Rigoureuze aanpak

Om maar meteen met de meest rigoureuze aanpak te starten; haarimplantaten. Zowel voor mannen als voor vrouwen wordt het steeds gangbaarder om over te gaan tot deze manier van het versterken en verbeteren van de haardos. Het is tevens wel meteen een rigoureuze aanpak die niet goedkoop is, maar wel een oplossing die daadwerkelijk werkt en die voor een duurzaam resultaat zorgt. Een andere manier is om extensions te nemen, deze moeten echter wel regelmatig bijgewerkt worden en vragen ook wel wat van het eigen haar. Maar de kwaliteit van extensions neemt wel steeds verder toe, dit zorgt er ook voor dat het beter is voor de eigen hoofdhuid en het eigen haar. Maar als je het echt goed wilt doen, ga dan voor haarimplantaten.

Van binnen naar buiten

Ook wat je eet en de kwaliteit ervan zijn zichtbaar in je haardos. Een aantal voedingsstoffen zijn hier bij essentieel, bij haar zijn dat vooral magnesium maar ook eiwitten. Dit hoef je niet direct allemaal uit pilletjes te halen, gewoon voldoende eiwitten eten is vaak al goed genoeg. Ook vitamine-B12 is belangrijk en essentieel voor een goede haardos. Twijfel je of je voldoende binnenkrijgt? Laat het dan eens checken door een diëtist.

Vermijdt hitte

Het beste is om met je haar elke vorm van hitte te vermijden. Denk hierbij niet alleen aan zon in een tropisch oord (in Nederland valt dit mee), maar ook aan föhns, stijltangen en krultangen. En als je ze gebruikt, gebruik dan een hittebeschermend product. Zo blijft je haar mooi!

Was je haar niet te vaak

Was je haar niet te vaak, omdat dit de natuurlijke oliën kan verwijderen die het haar gezond houden. Doe het maximaal een paar keer in de week, en niet bijvoorbeeld twee keer per dag.

Kortom, een uitdunnende haardos hoeft er niet voor te zorgen dat je onzeker wordt. Er zijn prima manieren om hier wat aan te doen. Verken de mogelijkheden en ga niet voor de eerste de beste oplossing. Zo weet je zeker dat je geen geld weggooit, zonder resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.