Permanent krullen: de trend van 2022!

In dit artikel kom je alles te weten over permanent krullen. Ook heb jij straks een idee wat de permanent krullen prijs gaat zijn. Na het lezen van dit artikel wil je nooit meer anders dan permanent krullen.

Permanent krullen, wat zijn dat eigenlijk?

Maar laten we eerst beginnen met de betekenis van haar permanent krullen. Er wordt gebruik gemaakt van een chemisch product die de zwavelverbindingen in je haarstructuur verbreekt. De haarstructuur wordt dan omvormt naar een prachtige, covergirl-waardige en natuurlijke permanente krullen. Door in het haar permanente krullen te laten zetten, kun je er van uit gaan dat jouw haar altijd perfect zit. Je hoeft dus niet meer urenlang voor de spiegel te staan om met een veel te warme krultang of krulset in de weer te zitten. Door het gebruik van permanente krullen, hoef je nooit meer bezig te zijn met het krullen van je haar. Een andere optie is natuurlijk je haar tijdelijk krullen. Dit kan bijvoorbeeld door een krultool te gebruiken zoals de Dyson Airwrap.

Haar permanent krullen: hoe werkt dat?

Voordat je je haar vol zet met permanent krullen, moet er grondig onderzocht worden of jouw haar geschikt is voor permanent krullen. Het permanent krullen werkt niet wanneer je haar een fijne haartextuur heeft. Dit beschadigd het haar snel en daarom wordt er gekeken naar een milder product zodat er geen schade overblijft in de permanent krullen. De permanent krullen zullen hierdoor misschien iets minder strak zijn dan je gehoopt had. Maar toch kun je op deze manier genieten van haar permanent krullen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er schade ontstaat na het permanent krullen van het haar.

Voordat er permanentvloeistof op de permanent krullen wordt aangebracht, wordt de haarlok rondom een roller gedraaid. Wil je voor grote permanent krullen gaan? Dan wordt er gebruik gemaakt van een dikke roller. Dan wordt er dus permanentvloeistof op de permanent krullen gespoten die de zwavelverbindingen in het haar kapot maakt. Dit is misschien wat eng en raar om te horen maar kappers zijn hierop getraind. Zij kunnen jou de mooiste permanente krullen geven, die op een verantwoorde manier zijn aangebracht. Ze weten immers waar ze mee bezig zijn tijdens het zetten van de permanente krullen.

Als de permanentvloeistof een tijdje in het haar heeft gezeten, wordt de vloeistof uit het haar gespoeld maar blijven de rollers in het haar zitten. Om de perfecte permanente krullen te krijgen, wordt er eerst nog een neutralisatievloeistof in het haar gespoten, om nieuwe zwavelverbindingen te maken. In de neutralisatievloeistof zit waterstofperoxide, wat er voor zorgt dat de verbindingen worden gefixeerd en dat de permanent krullen voor een langere tijd in het haar blijven zitten. Deze kuur is natuurlijk een aanslag op je haar. Daarom moet je het minimaal een dag met rust laten. Hiermee wordt bedoeld dat er geen andere haarproducten in het net gezette permanent krullen kapsel wordt gedaan en zeker geen hitte in de permanent krullen komt. Dit zorgt er ook voor dat jij de mooiste permanent krullen hebt. Je wilt natuurlijk niet dat jouw net gezette permanent krullen al helemaal geruïneerd zijn.

Wat is de prijs van permanent krullen?

Als je het bij een betrouwbare, ervaren kapper laat zetten, ben je ongeveer tussen de €50 en €100 kwijt. Zij maken dan gebruik van goede, geprofessionaliseerde producten die geen schade aanrichten aan het haar. Het bedrag is een algemene schatting, aangezien het ook sterk uitmaakt wat voor krullen je wil en wat voor haarlengte je hebt.

Permanente krullen laten zetten: het kost misschien wat, maar dan heb jij wel enorm mooie permanent krullen in jouw haar. Je kan er ook voor kiezen om de permanent krullen zelf te zetten, maar de kans van slagen is wel vele malen kleiner. Je hebt het zetten van permanent krullen vast nog nooit geoefend en kan daardoor minder goed uitvallen dan je hoopt. Bij een professionele kapsalon ben je gegarandeerd voor een succesvolle bos permanente krullen.

Haar permanent krullen: de voordelen

In deze alinea zal ik uitgebreid beschrijven wat de voordelen zijn van permanente krullen laten zetten. Want dat het er mooi uitziet, weten we allemaal maar wat brengt het met zich mee?

– Het gekrulde haar blijft langer mooi zitten dan bij krullen die zijn gezet door een krultang. Door het gebruik van de verschillende vloeistoffen is de krul vele malen sterker en kan het de wereld aan. Een enorm harde wind? Geen probleem, de krul blijft zitten. Een plensbui waardoor je zeiknat bent en ook je haar helemaal doorweekt is? Ook dat is geen probleem. De krul zit als een soort herinnering in het haar en blijft die vorm dus aanhouden. Wanneer het haar weer droogt, zou het in precies hetzelfde model zitten als voor het slechte weer dat je zojuist hebt getrotseerd.
– Zoals ik net al vertelde in de vorige alinea, blijft de krul goed op zijn plek zitten. Wist je dat de krul dit 3 tot 6 maanden vol kan houden. Dat is ook enorm fijn tijdens de pandemie waar we nu in leven. Als de kappers dan opeens weer dicht moeten, zit jij minimaal 3 maanden gegarandeerd met een mooie bos haar. Altijd handig om dat te weten!
– En dan het laatste voordeel: de krul kan door heel het haar gezet worden. Hiermee bedoel ik dus dat de krul zich niet alleen bevindt in de punten van het haar. Het kan namelijk ook gewoon geplaatst worden op de hoofdhuid. Zo heb je een gehele look, zonder ook maar iets van moeite er voor te hoeven doen.

Even een korte samenvatting: in dit artikel heb je gelezen wat een permanente krul is en wat het met je haar doet. Je hebt kunnen lezen hoe het proces werkt en wat de voordelen van de permanente krullen zijn. Ook heb jij nu een idee over de prijs van dit kapsel. Dus ik zou zeggen: bel je kapsalon en ga er voor. Zo wordt je elke dag wakker met een modellenlook en ben je helemaal klaar om te shinen op jouw werk of gewoon als je de boodschappen doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.