Plan with me | welke agenda ga ik gebruiken in 2018? Help

Het is al weer sneller dan je denkt 2018, en ook al heb ik daar nog niet heel erg veel zin in (ja serieus) ben ik er natuurlijk wel mee bezig. Want in 2018 wil ik starten met een nieuwe frisse schone agenda. Welke ik dit jaar echt wil gaan gebruiken weet ik nog niet helemaal; daar heb ik jou hulp voor nodig! Er zijn zoveel verschillende opties; bulletjournal, happiness planner, Mascha planner, gewone agenda, agenda op je telefoon en alle andere agenda’s op de markt! Struggle is real hier!

De bulletjournal

Een bulletjournal is een notitieboek die je zelf inricht; tekent. Je stelt je hele eigen agenda dus samen, maar kunt er ook andere dingen in bijhouden zoals bijvoorbeeld welke boeken je leest of een inpaklijsten voor een trip die je gaat maken.Ik heb dit eind 2016 ontdekt en wilde in 2017 fanatiek beginnen. Omdat ik het elke keer niet mooi vond wat ik had gemaakt kocht ik steeds opnieuw zo’n Leuchtturm 1907 en nee die zijn ook niet heel goedkoop. Maar eerlijk ik heb zoveel respect voor hoe mensen het volhouden om hun bulletjournal niet lelijk te gaan vinden. Misschien ben ik gewoon te perfectionistisch voor een Bulletjournal. Wel vind ik het super fijn dat je lekker creatief bezig kunt zijn en ook dingen kunt tekenen als je daar behoefte aan hebt. Het is eigenlijk een agenda, planner, notitie, doodle boek in 1! Hoe leuk is dat.

Toch zit het heel erg in mijn hoofd om zoals ik op mijn December wishlist had gezet een nieuwe bulletjournal aan te schaffen en er in 2018 mee te starten en dit ook het hele jaar vol te houden.

Maar gaat mij dit lukken en vind jij het dan ook leuk om te zien hoe ik mijn bulletjournal inricht?

De happiness planner

Deze agenda is heel erg gericht op motiveren en reflecteren, iets wat je kan helpen om positief naar het leven te kijken. Deze kijk en invulling van een agenda spreekt me dan ook wel erg aan. Toch twijfel ik of ik deze “leuk” genoeg vind omdat je er niet echt creatief in bezig kunt zijn. Nu vraag ik mij dus heel erg af of jij bekend bent met deze planner en of hij jou bevalt en dan vooral de reden waarom ik deze planner moet gaan halen!?

Mascha planner

Ik heb de Mascha planner al eerder in gebruik; ik heb de paarse variant (waar ik nu super spijt van heb want zeg eerlijk die blauwe nieuwe limited edition met sterretjes is zoveel mooier). En in principe heb je daar genoeg ruimte in om alles te plannen; je kunt het versieren etc. Het formaat is ook prima en je kunt er echt een jaar mee vullen zonder dat je ruimte te kort hebt.

Het enige wat mij ontzettend tegenstaat aan deze agenda is dat die kleuren voor je bepaald zijn. Ik vind de gouden ringband niet zo mooi (ben echt een silver meisje) en dat de binnenkant kleuren zo voor je bepaald zijn staat mij ook tegen. Als deze nou zwart wit waren dan kon je er nog je hele eigen draai aan geven. Ik mis dan toch een klein stukje creativiteit ondanks dat je er stickers in kan plakken.

Hier liet ik al eens zien hoe ik mijn Mascha planner gebruikte; wat vind jij?

 

Online (Apple) agenda

Nou ik ben groot fan van Apple, ik heb een iPhone 7, een MacBook pro (die ik echt net nieuw heb oeps), een iMac (die wil ik wel verkopen dus heb je interesse let me know) en ook nog een iPad. Ik ben dus wel een echt Apple meisje. Nu is er dus ook gewoon de optie om je agenda op je mobiel te gebruiken; die gebruik ik nu ook op het moment omdat ik die altijd bij me heb. En kan ik toch dingen plannen vooruit wat bijvoorbeeld in een bujo niet kan. Maar ik hou van iets in mijn handen te hebben; dus dan vind ik het soms jammer dat het digitaal is. Deze agenda blijf ik hoe dan ook gebruiken omdat ik hier mijn afspraken in plan en mijn cursussen die ver vooruit gepland worden in kan zetten.

Alle andere agenda opties

Er zijn natuurlijk nog 100 miljoen opties; de Erin Condren (die belachelijk duur is), gewone agenda’s, alle bullet journal look a likes en geïnspireerde agenda’s en veel meer..

Ik ben echt een ontzettende stationary freak; ik heb echt mijn bureau lades vol liggen met pennen, stiften, potloden, stickers, papiertjes, kladblokjes, gummen, passers, geodriehoeken en alles wat je maar kunt bedenken.

Ik wil daar iets mee!!!

Vandaar mijn vraag aan jou; welke agenda ga jij dit jaar gebruiken en wat vind jij; welke moet ik gaan gebruiken in het jaar 2018!

Liefs,
Rosita Elise

16 thoughts on “Plan with me | welke agenda ga ik gebruiken in 2018? Help

 1. Ik wil zo graag een bulletjournal! Vind het super tof. Maar het is wel veel werk, dus niet echt handig voor het snelle planwerk. Ik gebruik zelf eigenlijk vooral mijn telefoon!

 2. Ik vind een bullet journal zo leuk maar ik denk dat ik daar dan geen zin meer in heb om die te maken. Ik krijg binnenkort een planner van Stradivarius en ik gebruik mijn agenda op mijn telefoon.

 3. Ik ga mijn mascha planner en student desk planner van Supplied by Lily blijven gebruiken denk ik. Ik zou zeggen dat een bullet journal en de mascha planner de beste opties zijn als je graag met stickers en kleurtjes bezig bent.
  Liefs,
  Yara

 4. Ik heb de Moleskine agenda gekocht 🙂 Elke dag een hele bladzijde. Voor de afgelopen anderhalf jaar had ik de XL Moleskine agenda, maar er lopen geen anderhalfjaar agenda’s vanaf januari en deze loopt in december af. Ik ben nu dus voor een jaaragenda gegaan 🙂

 5. Ik wil een Bullet Journal gaat aanschaffen. Dat lijkt mij echt een fijne ding! Je kan lekker creatief zijn en alles zelf bepalen. Alleen weet ik nog totaal niet welke. Jij een tip misschien? Van de Mascha planner vind ik trouwens ook die kleuren niet mooi. Ik ben ook meer van zilverkleurig en vind goud echt een afknapper wat dat betreft, haha.

  1. Zeker doen Sandra, volgens mij ben jij zo creatief! En ik vind het altijd geweldig om te zien hoe anderen hun bulletjournal inrichten! Ik vind zelf de leuchtturm 1917 heel fijn! Die kun je bij verschillende webshops online bestellen. Ga voor een A5 dotted versie; dan heb je van die stipjes en dat helpt zo erg met lijnen trekken en je eigen vakjes tekenen etc. Zo leuk om te lezen dat jij ook die kleuren van de Mascha planner niet mooi vind!!! Dat goud is idd echt een afknapper! hahahaha

 6. Ik zou gewoon gaan voor een bullet journal, ik ben zelf helemaal niet creatief en kleur ‘m dus niet perse heel mooi in. Wel is alles gewoon precies zoals ík het wil en sluit hij dus perfect aan op mijn wensen. Ik gebruik daarvoor trouwens “gewoon” een leuk notitieboekje en niet speciaal een bullet journal boekje.

  1. Oja, ja ik heb het in het verleden dus al gedaan en toen gebruikte ik een Leuchtturm, en die vond ik wel echt heel fijn. Vooral omdat het papier niet “bleed” met mijn tombow pennen. Ik ben benieuwd hoe jouw bulletjournal er dan uit ziet?! Vind het altijd zo leuk om te zien! Liefs!

 7. Ik heb gewoon een schoolagenda van de HEMA 🙂 Daar zet ik eigenlijk alles in haha, planningen maak ik altijd op een los a4tje als het gaat betreft school óf ik schrijf to-do lijstjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.