Revitaliseer jezelf in de donkere maanden

In de donkere maanden verandert je energielevel. Het is later licht, vroeger donker en je pakt minder zonlicht dan in de zomerperiode. Dit heeft hoe dan ook effect op je vitaliteit en hoe je je voelt. Het is daarom aan te raden om vooral in de donkeren maanden extra goed te letten op jezelf. Waar je in de zomer automatisch leuke dingen gaat doen en veel buiten bent kan je in de wintermaanden veranderen in een huismus en daar ga je je meestal niet beter door voelen. Wees daarom extra lief voor jezelf en plan wat verwendagen in zodat je iets hebt om naar uit te kijken. In dit blog lees je inspiratie om jezelf te verwennen.

Wellness

Het woord zegt het al, wellness, in het nederlands betekent dit welzijn en dus letterlijk hoe het mentaal en lichamelijk met je gaat. Het is niet voor niks dat een dagje wellness dus bijdraagt aan hoe je je voelt. Het is een uitstekende manier om jezelf weer op te laden als de batterij dreigt leeg te raken. Maak er een compleet verzorgde dag van met Sauna & wellness en je voelt je achteraf als herboren. Zie je het al voor je? Een complete dag lekker in je badjas van beauty behandeling naar sauna, even een drankje in de bar, hup het stoombad in, daarna afkoelen in een dompelbad? Ultiem genieten met een verzorgde lunch met een drankje erbij? Als afsluiter een manicure en je bent weer helemaal jezelf. Voor de portemonnee kan het een aanslag zijn dus check vooral ook of er een SpaPuur korting te vinden is om niet de hoofdprijs te hoeven betalen.

Zoek de zon op

Boek juist in de wintermaanden een vakantie naar de zon. Pak wat extra vitamine D van de zon en ga lekker op het strand liggen met een boekje. Als je in Nederland bent is het lastig voor te stellen maar vaak met een paar uurtjes vliegen ben je op een plek waar het altijd zomer is. En lukt het om dit buiten de vakanties te doen dan betaal je vaak ook niet de prijzen die je bijvoorbeeld in de zomer voorbij ziet komen. Met een paar uurtjes zit je in Griekenland of Zuid Spanje, waar het meestal niet kouder wordt dan 20 graden. Vlieg je iets verder naar de Canarische eilanden en je kan ervanuit gaan dat je lekker op een strandbedje kan chillen. Heb je iets meer budget en vind je het niet erg om  10 uren te vliegen dan kan je ook aan de Nederlandse Antillen denken. Een klein stukje nederlands paradijs in het Caribische gebied. Je stapt het vliegtuig uit en je bent meteen in de vakantiesfeer, slippertjes aan, zomerse kleding en genieten maar. 

Zoek de zon op, maar dan anders

Laat je budget het niet toe om op reis te gaan dan kan je de zon ook op een andere manier opzoeken. Door naar een zonnestudio te gaan. Zonnestudios zijn er volop in Nederland dus er is er altijd wel eentje in de buurt. Het is heerlijk om onder de zonnebank te gaan: het is lekker warm, je ligt ontspannen en bovendien je krijgt er een mooi bruin kleurtje van. Zo pak je ook in de donkere maanden wat extra vitamine D. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.