Stationary | set up Bulletjournal 2018

Een nieuw jaar; en zoals jullie in vorige posts wel eens hebben voorbij zien komen wilde ik dit jaar met een nieuwe schone planner beginnen. Ik ben toch weer gezwicht voor een Bullet Journal; en ik ben er voor het eerst in tijden echt tevreden over hoe het er tot nu toe uitziet. Vandaag ga ik jullie mijn Bulletjournal set up 2018 laten zien! Ik ben benieuwd wat je er van vind!

Theme

Ik heb gekozen voor een minimalistisch thema; er zijn zoveel videos online te vinden over de bulletjournal dat er zoveel inspiratie is dat je hoofd uit elkaar barst. Ik heb gekozen voor iets simpels en wat ik makkelijk kan volhouden zonder dat ik het lelijk ga vinden(dit is namelijk altijd mijn stress met een bulletjournal). Ook heb ik er een soort bergen thema in verwerkt, waarom? Omdat in mijn beleving elk jaar een nieuwe berg is die je gaat beklimmen. Het leek me wel stoer plus op deze manier heb ik een mooi thema die ik op verschillende manieren kan gaan gebruiken.

“New year
New feels
New chances
Same dreams
Fresh starts”

Welke bulletjournal gebruik ik?

Ik heb een leuchtturm 1917, het is de meest bekende en meest voorkomende die je ziet online. Ik heb de zilvere dotted A5 versie; dit is een limited edition, heel stoer vond ik hem (en al mijn sieraden zijn zilver dus dat vond ik wel leuk). Je hebt hem ook in normale kleuren en de andere 2 limited editions goud en koper. Je kunt hem online bestellen bij verschillende webshops.

Je kunt de mijne hier bestellen voor €17,95 (hele snelle levering!)

Indeling van mijn bulletjournal 2018

Ten eerste een overzicht van het jaar 2018, ik vind het altijd wel fijn om te zien welke dagen op welk moment van het jaar vallen.

Een overzicht aan belangrijke data, verjaardagen en feestdagen! Ik moet ze er alleen nog even inzetten (zo spastisch als ik ben ga ik dat eerst even op een kladje zetten en naja ook privé natuurlijk haha).

Mijn doelen voor 2018; deze heb ik al benoemd op mijn blog in mijn goede voornemens; maar hier wil ik ze voor mijzelf iets meer meetbaar opschrijven.

Als jullie mijn goede voornemens hebben gelezen dan heb je ook gelezen dat ik bezig ben met afvallen; op deze manier heb ik een pagina waar ik voor mijzelf kan bijhouden hoe ver ik ben. En even een mooie quote erbij; want dit is wel echt zo waar!

Een pagina waar ik de stats van mijn blog en insta bij ga houden, dat leek mij wel handig. Gewoon per maand invullen hoe mijn volgers op bloglovin’ instagram en aantal bezoekers op mijn blog.

Dan begint toch echt het echte plannen; ik doe een poging tot zo minimalistisch mogelijk dus ga voor een simpele schrijfstijl om Januari aan te kondigen. Deze pagina kan ik altijd nog leuker maken later.

Mijn maand overzicht; hier kan ik kort zien wat ik allemaal gepland heb en ga ik ook vast vooruit denken met mijn blog; welke blogs wil ik aankomende maand uploaden. Die heb ik nu nog even open gelaten omdat dat natuurlijk wel een verassing moet blijven! De linker kant is voor privé hier zet ik de verjaardagen in, feestjes, afspraken en werkafspraken in.

Ik ga niet aan trackers doen in Januari, omdat ik dat altijd heel moeilijk vind om bij te houden; misschien in de toekomst dat ik mijn lay-out ga veranderen maar voor nu vind ik dit wel heel fijn. Op deze manier kan ik lekker plannen; taken opschrijven en bijhouden hoe ver ik ben met mijn blogposts die nog geschreven, bewerkt of ingepland moeten worden. De geek in mij doet nu een sprongetje in de lucht.

Maar gebruik je dus helemaal geen kleur?

Voorlopig niet.. ik wil misschien met aquarel wat mooie tekeningen gaan maken die ik dan vervolgens in mijn bujo plak. Er mag ook wat versiering in natuurlijk! maar voor nu vind ik dit juist lekker clean!

Wat vind je van mijn bujo, en wat gebruik je zelf om te plannen? Lijkt het je leuk om af en toe een update van mijn bujo te zien? Zo ja laat weten hoe wat en hoevaak!

Liefs,
Rosita Elise

11 thoughts on “Stationary | set up Bulletjournal 2018

  1. Ik heb zelf niet het geduld om een bullet journal te maken en dan ook nog bij te houden, ik heb gewoon een planner gekocht. Ik vind die van jou er wel echt heeeeeel leuk uit zien <3

  2. Dit heb je zó TOF gedaan, wauwie.♡ Helemaal mijn stijl ook! Ik vind je thema écht ontzettend gaaf gekozen met die bergen zo. Mooi ook dat daar een verhaal achter zit. 🙂 Ik wil oooook! Ga er snel eentje scoren. Hopelijk kan ik er wat van maken hahaha.

  3. Wat leuk dit! Ik heb de bullet journal al zo vaak zien voorbij komen. Ik denk alleen dat ik hier niet genoeg tijd voor zou hebben. De laatste paar maanden gebruik ik de mascha planner en ik ben er nog steeds dol op. Toch lijkt het mij leuk om ooit eens de bullet journal te gebruiken. Heel leuk ingedeeld!
    Liefs,
    Yara

  4. Heel gaaf en leuk ingedeeld! Ik denk dat als ik over (hopelijk) anderhalf jaar klaar ben met studeren ik ook een bujo wil. Nu vind ik de Moleskine nog handig, om al mijn collegehuiswerk en stagedingen er per dag in te zetten. De ruimte die ik overhoud, kan ik gebruiken om al wat te oefenen met zulke creatieve tekeningen 🙂

    Lieefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.