Hoe jij je slaapkamer een stuk knusser kan maken!

Een slaapkamer hoort een plek te zijn waar je je volledig op je gemak moet voelen. Het is een plek waar je samen met je partner naar Netflix kijkt, waar je jouw nachten doorbrengt en waarin je echt even de tijd voor jezelf kunt nemen. Mocht je zelf een knusse slaapkamer willen maken in huis dan is dit artikel helemaal voor jou. Ik heb  namelijk de beste tips voor je op een rijtje gezet die je zelf kunt volgen om je slaapkamer wat gezelliger te maken!

Zorg voor extra laagjes

Je kunt je kamer supergezellig maken door wat extra lagen toe te voegen. En het is supergemakkelijk te doen! Laat je kleurenschema bepalen en leg je bed vol met spullen die het onweerstaanbaar maken om er in te springen. Denk aan grote kussens in combinatie met wat zachte dekens. Hiermee zal je zeker in staat zijn om op jouw zondag veel beter te kunnen knuffelen. Een super eenvoudige tip om toe te passen die echt totaal los staat van je mogelijke budget. Bij alle soorten woonwinkels kun je wel terecht voor een grote verscheidenheid aan kleedjes en kussens, voor iedereen is er wat te vinden.

Creëer sfeer met extra lampjes

Zoals bij veel mensen bekend kan licht de sfeer maken of breken. Een gezellig lampje doet qua sfeer al een hoop, maar ook de positie en de vorm van de verlichting kan een hoop met een ruimte doen. Ik ga hier een semi-hotel principe aanbevelen, namelijk het installeren van bedlampjes. Je kan dit bijvoorbeeld symmetrisch aan beide kanten van het bed maken om zo een gezellige kleur licht in je bed te hebben, en het ziet er ook nog is erg leuk uit. Buiten dit soort lampjes kan je ook een aparte (dus niet naar de ikea!!) lamp kopen voor in een hoek van je kamer. Dit hoeft niet enorm veel geld te kosten. Je kan bijvoorbeeld de bovenkant van een oudere lamp op een nieuwe lampenvoet zetten!

Maak je bed niet op

Luister eerst maar eens naar wat ik te zeggen hebben voordat je me gelijk voor gek verklaard. Je bent misschien gewend om elke ochtend het bed op te maken, je hebt misschien zelfs wel bewust deze gewoonte gevormd. Maar het opmaken van bedden is niet echt iets wat zorgt voor een gezellige ruimte. Zeker, het ziet er misschien wat opgeruimder uit, maar echt gezellig maakt het je slaapkamer niet. Laat het dus gewoon zoals het is, dit laat de kamer gelijk gezelliger ogen. Want zeg nou zelf, wil jij wel graag in een bed springen waarin er geen kreukeltje te vinden is? Precies, dat dachten ik al. Uiteraard moet het er ook niet vies uitzien, dus een beetje een mix vinden is vereist.

Zorg voor wat meer structuur

Het is handig om goed te denken aan de kleuren in de slaapkamer. Zorg voor een nonchalante look door texturen en stuitstoffen op te nemen in de slaapkamer. Kies voor Nix katoenen lakens boven stonewashed (maar niet geperst) linnen: de rimpelige textuur is koel en comfortabel. Daarnaast zal het er beter uit gaan zien als je het vaker wast. Op deze basis kun je kussens stappelen in neutrale tinten en verschillende texturen. Hier laat ik je echt helemaal vrij in. Kies je voor linnen? Of toch voor wat nep bont in de slaapkamer? Maak de look af met een mooi vloerkleed om te zorgen voor een geheel nieuwe uitstraling.

Door deze tips zelf te volgen ben ook jij in staat om je slaapkamer echt naar het volgende niveau te tillen. Hiermee zorg je voor een kamer waar je je altijd weer in terug kunt trekken en waarin jij je helemaal op je gemak kunt voelen. Dit is toch precies waar een slaapkamer eigenlijk voor bedoelt is in huis?

Als je van deze tips genoten hebt of ze gebruikt heb, laat het dan vooral even aan me weten.

X Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.