Spanish Coffee: Mijn Recept!

De Spaanse koffiecocktail (Spanish Coffee) is ontstaan in Spanje (what a surprise..), waar het drankje met veel fanfare wordt geserveerd. In de Verenigde Staten is het drankje een beetje kitsch geworden, doordat een Amerikaanse barman er Grand Marnier en nootmuskaat aan toevoegt. In Europa drinken we hem vooral lekker classic! Voor een authentieke Spaanse koffiecocktail gebruik je donkere rum van goede kwaliteit en een heerlijke koffielikeur. De drank is ook het lekkerst met koffie van goed kwaliteit. Vandaag ga ik je mijn recept geven voor mijn favoriete Spanish Coffee

Spanish Coffee Recept

Spanish Coffee

Aantal

1

Glas
Tijd

5

minutes

Voor de koude dagen hier een heerlijke warme cocktail (of koffie, hoe je het ook wil noemen..). We maken hem in dit recept niet al te sterk zodat hij voor de koffieliefhebber altijd in de smaak zal vallen.

Ingrediënten

  • 175ml Koffie

  • 15ml Tia Maria (Koffie Likeur)

  • 15ml Bruine Rum (Zoals Bacardi)

  • Slagroom naar keuze

Bereiding

  • Begin bij het pakken van een mooi koffieglas. We drinken Spanish Coffee niet uit een dichte mok!
  • Zorg dat je de juiste hoeveelheid koffie al heet hebt klaarstaan.
  • Vervolgens voeg je de afgemeten hoeveelheid bruine rum toe aan het glas.
  • Schenk daarna eerst de afgemeten hoeveelheid Tia Maria in het glas.
  • Voeg de koffie en de drank samen. Voila, je Spanish Coffee is klaar!

Notities

  • Spanish Coffee kan ook gemaakt worden met Likeur 43 ipv de benoemde Rum en Tia Maria! Echter prefereer ik hem op deze manier

Spanish Coffee Variaties

Er zijn veel variaties op de drank, waaronder de vlammende variant. Bij de vlammethode wordt rum in een vlam aangestoken, waardoor de suiker op de rand karamelliseert. Deze methode is echter gevaarlijk en moet alleen met uiterste voorzichtigheid gedaan worden. Draag beschermende kleding, draag schoenen bij het hanteren van hete potten, en houd een brandblusser bij de hand. Niettemin is het het risico meer dan waard. De vlammethode heeft nog een aantal andere unieke kenmerken die deze cocktail uniek maken.

De naam van dit drankje kan verschillen naargelang de streek van Spanje. Om de juiste naam van je drankje te weten te komen, informeer je bij een plaatselijke conciërge of hotel. De juiste bereidingswijze verschilt per streek. Doe altijd eerst ijs in je glas voor je de likeur toevoegt. Als het ijs gesmolten is, giet je de espresso in het glas, gevolgd door de likeur. Serveer de Spaanse koffiecocktail ten slotte naast een heet kopje verse espresso.

Een ander ingrediënt om te proberen is fijne suiker, ook wel superfijne suiker genoemd. Deze soort suiker bevat fijnere kristallen, waardoor hij gemakkelijker oplost in de meeste vloeistoffen. Vergeleken met poedersuiker kan fijne suiker met gemak in een blender verwerkt worden. Behalve dat deze cocktail smaak geeft aan Spaanse koffie, staat hij erom bekend dat hij spierpijn na de training met wel 48 procent vermindert. De smaak is zo rijk en complex dat een enkel shotje net zo lekker is als een pot koffie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.