Hoe kies je voor goedkoop internet?

Het leven is al duur genoeg en als je geld kunt besparen is dat natuurlijk mooi meegenomen. Goedkoop internet zorgt ervoor dat je flink wat voordelen kunt pakken. Ook al is het goedkoop internet, de kwaliteit is tegenwoordig gelukkig goed. Maar hoe kies je eigenlijk voor goedkoop internet en welk abonnement past het beste bij je? Krijg antwoord op deze en andere vragen!

Kies de juiste internetsnelheden

Het is allereerst goed om een blik te werpen op de internetsnelheden. Bij het zoeken naar goedkoop internet is dat een belangrijk onderwerp. Je wilt immers niet teveel betalen. Hoe hoger de internetsnelheid, hoe hoger de maandprijs namelijk kan zijn. Het is een goed idee om goed uit te zoeken welke snelheden geschikt zijn voor je.

Het aantal aangesloten apparaten zijn mede bepalend. Duurdere pakketten hebben veelal meerdere opties, zoals de mogelijkheid om televisie te kijken of te bellen. Dit wordt een alles in 1 pakket genoemd. De downloadsnelheid wordt aangegeven door middel van Mbit/s. Dit staat voor het aantal megabits per seconde. De uploadsnelheid herken je eveneens aan Mbit/s. Denk aan het uploaden of streamen van een video, dit vereist veel meer megabits per seconde, dan het verzenden van een email. Uploaden gaat veelal trager dan het downloaden van bestanden.

Adres en gezinssamenstelling

Een alleenwonend persoon heeft vaak minder Mbit/s nodig dan bijvoorbeeld een groter gezin. Snel internet begint vanaf 150 Mbit/s. Stream films, of download films in 4K. Daarbij kun je uitstekend gamen op meerdere apparaten. Het is daarnaast een goed idee om de mogelijkheden op je adres te bekijken, door gebruik te maken van internet vergelijken. Hier worden alle opties voor je adres aangegeven. Als je gaat verhuizen kun je middels je nieuwe adres checken of er interessante abonnementen aanwezig zijn. Ook kun je kijken naar de prijzen en naar de kwaliteit van het internet. Bovendien is het meepakken van een mogelijke korting een optie.

Wel of geen glasvezel?

Glasvezel mag met recht een van de snelste internetvormen worden genoemd. Vooral als je nu beschikt over een DSL-verbinding. Woon je ook nog eens ver van de wijkcentrale af? Dan kan een DSL-verbinding nog langzamer zijn. DSL staat overigens voor Digital Subscriber Line. DSL is als het ware de overkoepelende term voor ADSL en VDSL. Glasvezel is anders en de afstand maakt daarbij niets uit voor de snelheden. Er zijn abonnementen voor glasvezel vanaf 50 Mb/s en zelfs tot 2 Gb/s. Het versturen van bestanden kan met glasvezel vaak stukken vlugger verlopen. Dit kan onder meer handig zijn als je thuiswerkt en flinke documenten wilt gaan verzenden.

Hoe vind je de goedkoopste provider eigenlijk?

Naast het bekijken van de mogelijkheden op je adres kun je gebruikmaken van verschillende tools om je ideale abonnement voor goedkoop internet thuis te vinden. Er is enorm veel keuze dus vergelijken loont altijd. Vergelijken geeft je een goede kijk op het beschikbare aanbod. Het is goed om al je wensen vooraf in beeld te hebben, zodat je deze eenvoudig in kunt vullen op de website. Je kunt bijvoorbeeld de kwaliteit van de klantenservice en de goedkoopste prijzen van het internet overzichtelijk bekijken. Daarnaast geef je al je wensen aan, zodat deze ook nog eens worden weergegeven in de resultaten. Hopelijk helpen alle bovenstaande tips, zodat jij je ideale abonnement kunt vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.