Streamingdiensten: welke past bij jou?

Netflix, HBO Max, Disney+, Videoland, Pathé Thuis, het zijn voorbeelden van streamingdiensten waar je een abonnement op kan nemen. En dat is nog niet eens het gehele aanbod van streamingdiensten, zo heb je ook nog Discovery, Amazon Prime en het rijtje gaat nog wel even door. Steeds meer mensen kijken vaker programma’s, series en films via een streamingdienst dan via de tv. Het grootste voordeel is dat je je favoriete serie, film of programma kunt kijken wanneer jij dat wilt. Ook kun je ongestoord bingewatchen zonder dat je een week moet wachten op de volgende aflevering. Veel mensen hebben meer dan 1 abonnement op en streamingdienst. Wat is nu de beste streamingdienst voor jou en bij welke streamingdienst kun je het beste een abonnement afsluiten? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de meeste populaire streamingdiensten op een rij.

All-time favorite, Netflix

Netflix is een van de eerste streamingdiensten die in Nederland bekend werd. Menig huishouden heeft dan ook een abonnement op Netflix. Hoewel Netflix al meer dan 20 jaar op de ‘buis is, heeft deze streamingdienst de afgelopen jaren pas echt aan de weg getimmerd. Netflix bestaat uit een super grote bibliotheek met zoals series, documentaires als films. Bekende films en series die je op deze streamingdienst kunt kijken zijn: Suits, The Blacklist, Downtown Abby, Prison Break of all-time klassiekers zoals de films Titanic of Pearl Harbor. Ook heeft Netflix veel Netflix Originals, series van hun eigen productiehuis. Sommige hebben zelfs grote filmprijzen hebben gewonnen. Het voordeel van Netflix is dat je diverse abonnementen kan afstuiten, afhankelijk van op hoeveel soorten schermen je tegelijkertijd wilt kijken

Disney+, meer dan alleen kinderfilms

Bij Disney+ als streamingdienst denk je misschien aan films zoals Pocahontas, De Leeuwenkoning of De kleine Zeemeermin. Maar Disney+ heeft nog veel meer te bieden. Waar ze een sterk in zijn is dat ze ook veel Pixar-films aanbieden. Zo kun je genieten van groot aanbod van diverse soorten animatiefilms. Ook actiehelden zoals Star Wars en Marvel kun je via deze dienst bekijken. Doordat 20th Century Fox zich ook aan deze streamingdienst verbindt, zijn er ook genoeg films en series voor volwassen te kijken. Om een Disney klassieker te kijken of een film van 20th Century Fox hoef je geen dvd meer aan te schaffen, je kan het gewoon streamen naar je telefoon, tablet of tv.

Van Nederlandse bodem, Videoland

Videoland is een streamingdienst die in Nederland wordt aangeboden. Deze dienst is perfect als je graag Nederlandse series of films wilt kijken. Zo kan je bijna alle tv-programma’s van RTL terugkijken. Daarnaast bieden ze extra content aan, die niet te zien is op de Nederlandse tv. Een voorbeeld is het real-life programma Big Brother, waar je via de app de serie letterlijk 24/7 kunt volgen.

De twee nieuwkomers, ViaPlay en HBO Maz

Sinds Ziggo geenrechten meer had om Formule 1 uit te zenden, zaten menig racefans met de handen in hun haar. Gelukkig kwam daar de oplossing. Via ViaPlay kan je alle Formule 1 uitzendingen live volgen. Hoewel deze streamingdienst zich vooral richt op Formule 1 kan je ook darten en Bundesliga-voetbal zien. Daarnaast biedt de dienst nog een aantal filmklassiekers aan en wat series. Maar als je daarvoor deze dure streamingsdienst aanschaf kom je wel van een koude kermis thuis. Het aanbod haalt het lange na niet bij Netflix. HBO Max daarentegen is wel een goede concurrent voor Netflix. Via deze nieuwe streamingdienst kijk je series zoals The Wire Of Games of Thrones. Ook bieden ze veel verschillende series aan zoals de highteen-serie One Three Hill. Hoewel de meeste series en films Nederlandse ondertiteling heeft, is dat nog niet bij alle series en films het geval. Het kan zijn dat je daar ngo even op moet wachten.

Wat kies je nu?

We hebben nu de meest populaire en nieuwe streamingdiensten op een rij gezet. Maar daarnaast heb je nog de keuze uit Amazon Prime, Apple TV+, Discovery+, NPO Start of Pathe Thuis. Wil je nu zeker weten of je HBO, Netflix of Amazon Prime moet kiezen? Bekijk dan een vergelijking en laat je beslissing afhangen op basis van prijs, aanbod of soort content dat ze bieden. Wanneer je op iedere streamingdienst een abonnement neemt weet je zeker dat je geen enkel serie of film meer mist, maar je hebt dan ook geen tijd meer om te slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.